JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

2016 a zöld kötvények éve lesz

A zöld kötvények kibocsátásának mértékét 70 milliárd dollárra becsüli az év végéig az amerikai Moody’s Investor Service. A pénzügyi kutatással és elemzéssel foglalkozó társaság szerint ez a pénzmennyiség 60 százalékkal múlná felül a 2015-ös év zöld kötvény kibocsátásának összértékét. Ezt a feltételezést az első negyedéves kibocsátások mértéke is megerősíti, 2016-ben eddig 16,9 milliárd dollárnyi kibocsátás történt. A kötvény- és részvénykibocsátások megélénkülése elsősorban Kínában, Indiában, az Egyesült Államokban, valamint az európai régióban várható. A megújulóenergetikába történő folyamatos beruházások következtében megnő a részvény- és kötvénykibocsátások száma, ennek köszönhetően a nagyvállalatok mellett a magánszemélyeknek is profitot hozhat a megújuló értékpapírokba történő befektetés.

2016 a zöld kötvények éve lesz - ClimeNewsA Moody’s becslése szerint a zöld kötvények, úgynevezett green bondok, kumulatív kibocsátása elérheti a 70 milliárd dollárt 2016-ban. A tavalyi évhez képest történő várhatóan 60 százalékos kibocsátás-növekedést a holding-társaság Kína 2015-ös, a megújulóenergetikát érintő megélénkülő piaci aktivitásával indokolja. A korábban legnagyobb károsanyag-kibocsátó Kína 2015-ben a világ legnagyobb megújulóenergetikai befektetője lett, megelőzve az Európai Uniót. Kelet-Ázsia legnagyobb országa 101,2 milliárd dollárt költött megújulóenergetikai beruházásokra a tavalyi évben. A Moody’s szerint az iparág ilyen mértékű fejlesztése nagymennyiségű zöld kötvénykibocsátással jár. A pénzügyi elemző cég szerint az sem kizárt, hogy a 2016-os év fordulópont lehet a kötvény és részvénykibocsátások terén, minden idők legnagyobb mértékű globális kibocsátásának köszönhetően.

Az első negyedéves zárás a Moody’s előrejelzését támasztja alá. A globális zöld kötvénykibocsátások az első negyedévben elérték a 16,9 milliárd dollárt. A legnagyobb kibocsátók a várakozásnak megfelelően Kína és az Egyesült Államok voltak. A Kelet-Ázsiai ország 7,9 milliárd dolláros kibocsátással zárta a 2016 januárjától március végéig terjedő időszakot.

A kínai központi bank bejelentette, hogy a zöld kötvény kibocsátások idei összértékét 45 milliárd dollárra növelnék, ami magában magasabb érték lenne, mint a 2015-ös összes, globális mértékű kibocsátás. Indában hasonló mértékű zöld kötvénykibocsátásra lehet számítani, ahol az állami szektor mellett a magánszektor is nagy anyagi forrásokkal támogatja a kibocsátásokat, hogy ezzel finanszírozza a megújulóenergetikai kapacitásának növelését.

Európában ugyan a tavalyi évhez képest mérséklődtek a beruházások, azonban ennek okát a létesítési költségek jelentős csökkenésében látják a szakértők. A zöld energia felhasználásának az energiaiparba történő fokozott integrálása a smart energy management jegyében folyamatosan zajlik, ennek következében az európai kötvény és részvénykibocsátások értéke szintén megsokszorozódhat a tavalyi évhez képest.

Forrás: smartinvest

 2016 a zöld kötvények éve lesz - ClimeNews  

.

.

Kérem az ingyenes e-Book-ot és a feliratkozást a hírértesítőre.

Letöltöm az ingyenes e-Bookot >>