JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

700 km-es klímafutás az élő bolygóért

700 km-es klímafutás az élő bolygóért – 7 napon át 700 kilométert futnak le azok, akik úgy érzik, most tehetnek valamit egy mindannyiunk számára fontos ügyért: felhívhatják a figyelmet a bolygónkat, környezetünket fenyegető veszélyre.

NEFI-LEVEGOT - 700 km-es klímafutás az élő bolygóért - ClimeNewsA Levegőt! szlogennel futó eseménnyel a hazai általános iskolások, sportolók, orvosok és egészségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek azt üzenik a november 30-án kezdődő párizsi klímacsúcs résztvevőinek, hozzanak hathatós intézkedéseket a környezetszennyezés, a globális felmelegedés és a vízkészlet megőrzése terén. Arra kérjük a döntéshozókat, tegyenek meg mindent, hogy a gyermekeink is sportolhassanak még szabad levegőn – nyilatkozta Gui Angéla, az eseményt szervező Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának vezetője.

A „klímafutás” jelentőségét jelzi, hogy fővédnöke Áder János köztársasági elnök, és olyan kiváló sportolók is részt vesznek benne, mint például Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN, Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok, Kövér Márton maratoni kajak-kenu világbajnok, Deák Bárdos Mihály birkózó, valamint az egri férfi és női vízilabdázók, a győri kosarasok és a győri ifjúsági válogatott kézilabdások.

Fotók: Szaszafotó - 700 km-es klímafutás az élő bolygóért - ClimeNews

A NEFI arra kérte az általános iskolásokat, rajzolják le, szerintük milyen lesz a világ 20 év múlva, ha nem állítjuk meg a környezetszennyezést. November 13. és 19. között néhány rajzot szimbolikusan a 700 kilométeres futás során gyűjtenek össze. Az akció részeként például négy ultrafutó (Mécs László hegymászó, Náray Balázs szerkesztő-riporter, Prekopp Péter orvos, Szabó Balázs orvos) és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet munkatársai futva teszik meg a Budapest – Tata – Győr, Budapest – Dunaújváros – Pécs, Budapest – Eger – Miskolc távokat, és megkerülik a Balatont is.

Fotók: Szaszafotó - 700 km-es klímafutás az élő bolygóért - ClimeNews

A Klímafutás az élő bolygóért közös futással zárul. Ehhez november 27-én 14:30-kor bárki csatlakozhat, a táv 3 kilométer, és a Hősök terétől a Magyar Tudományos Akadémia előtti térig tart, ahol Budapest legöregebb akácfája található. A célhoz szintén futva érkezik Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatója, aki az akácfa előtt átveszi a 7 napon át futva összegyűjtött rajzokat.

Fotók: Szaszafotó - 700 km-es klímafutás az élő bolygóért - ClimeNews

Forrás: RunnersWorld

700 km-es klímafutás az élő bolygóért - ClimeNews - MTI Fotó: Szigetváry ZsoltKőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője (b), Kővári Sándor, az Ironman 70.3 Budapest Triathlon Club vezetője (k) és Ujj Orsolya, a KEH Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának munkatársa (j) a Lánchídon a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának Levegőt! szlogennel meghirdetett Klímafutás az élő bolygóért elnevezésű kampányának közös futásán 2015. november 27-én.


Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt