JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

A Budapest Airport 10 százalékkal…

A Budapest Airport 10 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását.

Éves szinten összesen 10 százalékkal csökkent a Budapest Airport szén-dioxid-kibocsátása tavaly, részben a Bud-AirportMalév leállása, részben a reptér üzemeltetőjének környezetvédelmi intézkedései nyomán – közölte a cég az MTI-vel.
Tavaly a hatékony energiafelhasználás eredményeként egyebek mellett 850 000 köbméterrel csökkent a földgázfelhasználás a repülőtéren. Ez a mennyiség hozzávetőleg megegyezik egy teljes őszi hónap fogyasztásával vagy 280 családi ház éves energiaigényével és a felhasználással együtt járó szén-dioxid-kibocsátással.
A Budapest Airport 2007-ben hirdette meg energiaracionalizálási stratégiáját, amelyet évről-évre továbbfejleszt. A program részeként a vállalat egyebek mellett felújította a futópályák és repülőgép állóhelyek, valamint az irányítótorony fénytechnikai rendszerét, továbbá jelentősen csökkentette földgázfelhasználását is. A Budapest Airport egyedi céljaira fejlesztett napkollektor rendszert telepített az 1-es terminál tetejére, amely akár a teljes terminál használati-melegvíz ellátását is biztosítani tudta. Ezen felül speciális szélturbinákat helyezett üzembe az egyik szolgálati parkoló területén – írták.
A Budapest Airport környezetvédelmi erőfeszítéseit korábban az európai repülőterek szakmai szervezete (ACI Europe) is elismerte azzal, hogy úgynevezett karbon akkreditált minősítést adott a budapesti repülőtérnek. Az akkreditáció egy kizárólag repülőterekre kidolgozott nemzetközi minősítési rendszer, amelyet a szektor üvegházhatású gázkibocsátásának csökkentésének elérésére hoztak létre. A 2010 óta alkalmazott módszertan alapján nemcsak a gáz-, hanem a villamosenergia-fogyasztás és a Budapest Airport által üzemeltetett gépkocsik üzemanyag felhasználása is beleszámít a teljes értékbe.
Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi-, közösségi kapcsolatok és munkabiztonsági igazgatója a közleményben fontos célnak nevezte, hogy fenntartható módon, a környező települések lakosságának igényeivel összhangban folytatódjon a repülőtér fejlesztése. “Ennek az idén nemcsak a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentése lesz az eszköze, hanem annak a korszerű hajtómű-próbázó helynek a megépítése is, amely ismét jelentősen redukálja a repülőtér környezeti zajterhelését is” – mondta a közlemény szerint.

Forrás: MTI