JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

A jövő generációk legalapvetőbb joga hiányzik a jogrendből?

Minden döntéshozónak életbe vágóan fontos, hogy értse a megatrendeket. Céges képzéseket ajánlunk. Most ingyenes ízelítő az ELTE-n.

Szent-Györgyi Albert az 1970-es Az őrült majom (The Crazy Ape) c. könyvében fölteszi a kérdést: Miért pusztítja el magát az emberiség?

A válasza szerint agyunk az évmilliók során az “itt és most” feladataira készült, így mérhetetlenül nehéz neki
– hosszú távúan (legalább évtizedekben)
– globálisan (az egész földkerekségben)
– és rendszerekben
gondolkodni.

A BOCS 1975 óta fejleszti képzéseivel és oktató anyagaival az egyéni és társadalmi sikerességhez nélkülözhetetlen hosszútávú, globális és rendszerekben gondolkodást (Környezetvédelmi Lexikon, 1993, 2002).

Ha fontolgatja, hogy képzést rendel a BOCS Civilizációtervezés Alapítványtól, most van egy ingyenes lehetőség, kis ízelítőt kapni belőle: egy ELTE előadásunkat nyitottá tettük.

Szeretnél sikeres lenni? Tanulj meg globálisan és hosszú távon, rendszerben és reálfolyamatokban gondolkodni! A BOCS Civilizációtervezés Alapítvány negyven éve segíti ezt képzéseivel. NE JÖJJÖN EL aki tudja a választ az alábbi kérdésekre! 🙂

A jövő generációk legalapvetőbb joga hiányzik a jogrendből? - ClimeNewsEmberi jog, amiről nem beszélünk? Hiányától leszünk munkanélküliek, de nem ismerjük az összefüggést? A közbiztonság alapja, mégse foglalkozik vele a rendőrség? A szegénységből kiemelkedés döntő pontja, mégis kimarad a szociális hálóból? Az ökológiai válság legsúlyosabb tényezője, mégse beszélnek róla a zöldek? A leghatékonyabb klímavédelem, de nem tárgyalnak róla? A népvándorlás forrása, amivel nem foglalkozik a bevándorlási politika? Az ifjúságot ez izgatja legjobban, de az ifjúságpolitikát a legkevésbé? Életmentő humanitárius tennivaló, ami hiányzik a segélyekből? Az egyenjogúság feltétele, amit nem hangsúlyoznak a nőmozgalmak? A béke alapja, de nem is említik a békemozgalomban? Korunk Galilei esete, a katolikus egyházi tekintély vége? Korunk Semmelweis tragédiája? A jövő generációk legalapvetőbb joga hiányzik a jogrendből?
Mindannyian nyerünk vele, ha végre megtörjük a tabut!

Simonyi, Gyula I.