JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Allan Savory – Az elképzelhetetlent kell csinálni

A tévedések sürgős helyreigazításainak korát kell éljük annak érdekében, hogy az emberiség fennmaradjon!

Ezek közül a felismerések közül az első helyen a népességrobbanás szükségszerű megállítása áll, a szaporodást erőltetők megfékezése. A következő felismerés a karbonsemlegesítés azonnali bevezetése mindenhol, a dekarbonizáció felgyorsítása érdekében. Megfékezni az olyan törekvéseket, akik szénalapon gondolkoznak még mindig a 21. században. A  szén, és kőolaj-kitermeléstől, a műanyaggyártáson keresztül, a fosszilis energiatermelésen át, a műtrágyagyártásig stb…

Allan Savory - Az elképzelhetetlent kell csinálni - ClimeNews - HírportálAllan Savory tudományos felismerése a következő, ebbe a sorba illeszthető gyöngyszem. Persze minden, mindennel összefügg, de ha már nagy a baj (ami tény) ne halmozzuk tovább hülyeségekkel, hogy minden ember legyen vegetáriánus, mert az megoldja a globális felmelegedés problémáját. Kivétel persze, ha az ember marha módjára megtanulja lelegelni az Afrikai szavannákat. Mondja Ő: Valamikor biztosak voltunk abban, hogy a Föld lapos. Tévedtünk akkor, és tévedünk most is.” Nagyon súlyos szavakat használ mint például: Csak egyetlen választásunk marad, hangsúlyozom, egyetlen választás maradt a klimatológusok és kutatók számára, mégpedig az, hogy tegyék az elképzelhetetlent, és használják a lábasjószágot —csordában terelve — a hajdani csordák és és ragadozók helyett, így utánozva a természetet. Nincs más alternatíva az emberiség számára.”

Eredményekkel is alá tudja támasztani az állításait. Persze, mint mindennek Savory elképzeléseinek is meg vannak a kritikusai, de ők azok, akik nem csinálnak semmit a globális felmelegedés megállításával kapcsolatban. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe az alábbi TED-es előadást, ami persze tudom, hogy nem fogja megváltani a világot, de komoly lépés az emberiség számára, hogy ez a civilizáció egy minőségi átalakuláson tudjon keresztülmenni s ne valljon kárt, ne pusztítsa el önmagát a hülyébbnél hülyébb utakat és ötleteket követve.

Rampasek László