Allan Savory – Az elképzelhetetlent kell csinálni

A tévedések sürgős helyreigazításainak korát kell éljük annak érdekében, hogy az emberiség fennmaradjon!

Ezek közül a felismerések közül az első helyen a népességrobbanás szükségszerű megállítása áll, a szaporodást erőltetők megfékezése. A következő felismerés a karbonsemlegesítés azonnali bevezetése mindenhol, a dekarbonizáció felgyorsítása érdekében. Megfékezni az olyan törekvéseket, akik szénalapon gondolkoznak még mindig a 21. században. A  szén, és kőolaj-kitermeléstől, a műanyaggyártáson keresztül, a fosszilis energiatermelésen át, a műtrágyagyártásig stb…

Allan Savory - Az elképzelhetetlent kell csinálni - ClimeNews - HírportálAllan Savory tudományos felismerése a következő, ebbe a sorba illeszthető gyöngyszem. Persze minden, mindennel összefügg, de ha már nagy a baj (ami tény) ne halmozzuk tovább hülyeségekkel, hogy minden ember legyen vegetáriánus, mert az megoldja a globális felmelegedés problémáját. Kivétel persze, ha az ember marha módjára megtanulja lelegelni az Afrikai szavannákat. Mondja Ő: Valamikor biztosak voltunk abban, hogy a Föld lapos. Tévedtünk akkor, és tévedünk most is.” Nagyon súlyos szavakat használ mint például: Csak egyetlen választásunk marad, hangsúlyozom, egyetlen választás maradt a klimatológusok és kutatók számára, mégpedig az, hogy tegyék az elképzelhetetlent, és használják a lábasjószágot —csordában terelve — a hajdani csordák és és ragadozók helyett, így utánozva a természetet. Nincs más alternatíva az emberiség számára.”

Eredményekkel is alá tudja támasztani az állításait. Persze, mint mindennek Savory elképzeléseinek is meg vannak a kritikusai, de ők azok, akik nem csinálnak semmit a globális felmelegedés megállításával kapcsolatban. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe az alábbi TED-es előadást, ami persze tudom, hogy nem fogja megváltani a világot, de komoly lépés az emberiség számára, hogy ez a civilizáció egy minőségi átalakuláson tudjon keresztülmenni s ne valljon kárt, ne pusztítsa el önmagát a hülyébbnél hülyébb utakat és ötleteket követve.



Forrás: TED
Rampasek, László A.

Kérem az ingyenes e-Book-ot és a feliratkozást a hírértesítőre.