Az iCC a Word Green Design Oraganisation Milano Forumon

A Vigeo Plus és a GammaWinmédia elhozta Varga Virágot és az iCC-brandet Milánóba a World Green Design Organisation nagyszabású presztízs rendezvényére az Expo 2015 Milano zárónapjaira.

A képen Irene Pivetti az Only Italia és rendezvény elnöke köszönti Varga Virágot a www.carbononline.co és az iCC Brand alapítóját.A képen Irene Pivetti az Only Italia és rendezvény elnöke köszönti Varga Virágot a carbononline.co és az iCC Brand alapítóját.
.

Nagy érdeklődéssel vártam a Milanóban megrendezésre kerülő WGDO (Word Green Design Organisation ezévi világrendezvényét, melyen,  mint magyar fenntarthatósági szakértő, egyedüli magyarként vettem részt és ahol a központi téma a ZÖLD jelen és jövő volt.
.
A környezetvédelmi konferenciára a világ különböző részeiről érkeztek vállalatvezetők és politikai személyiségek. Az első kellemes élmény, mely meghatározó az egész eseménysorozat szempontjából egy neves személyiséghez kötődik. Egy rendkívül kedves hölgy fogadott, a rendezvény tiszteletbeli elnöke Irene Pivetti, az Olasz parlament exelnöknője, aki 31 évesen lett az első női palamenti elnök Olaszországban. Érdekesség, hogy  ennek köszönhetően került be az olasz nyelvbe első ízben az Elnök szó nő nemben: La Presidente.

Az iCC a Word Green Design Oraganisation Milano Forumon - ClimeNewsA világszintű konferencián mindenki egyetértett azzal, hogy közös kincsünk a Föld, melyen mindannyian élünk, és világunk megőrzése érdekében közösen kell cselekednünk.
.
Irene beszédében elmondta, hogy azért jelentőségteljes a rendezvény, mert találkozási pont a világ különböző részéről érkező  emberek  számára, akik így megoszthatják egymással a jövővel kapcsolatos vízióikat.
.
Irene elmondta azt is, hogy a mai gyors világban szinte alig van lehetőségünk megállni és átgondolni a fontos dolgokat. A környezetvédelem életünk egyik alappillére, mély gyökér, mellyel törődnünk kell.  Át kell gondolnunk a múlt és a jelen eseményeit, helyes következtetéseket kell levonnunk annak érdekében, hogy jó irányba mozduljunk és megfelelő aktivitásokat hozzunk létre.

Ezzel együtt gazdasági eredményeket kell elérnünk, miközben a kultúrák közötti kapcsolatokat erősítjük.

Nagy örömmel láttam, hogy nem csak vízió szinten jelent meg a gondolat, hanem üzleti filozófiaként, a vállalatok vezetésének fő elveként mutatkozott meg a fenntarthatóság iránti elkötelezettség, a zöld vonal.

Az iCC a Word Green Design Oraganisation Milano Forumon - ClimeNewsMegint bebizonyosodott, hogy a zöld gondolkodás üzletileg is megéri, az új gondolatok új iparágakat teremtenek, új építészeti megoldásokat hoznak, új termékek, technológiák születését eredményezik, melyek az emberiség érdekeit szolgálják.
.
Egy új vállalati forma is példázza ezt, Olaszországban már pozícionált a társadalmi vállalat kategória. Ez azt jelenti, hogy a vállalat bár profit orientáltan tevékenykedik, de fő célkitűzése valamilyen társadalmilag értelmezhető érték, az emberek életkörülményeinek javítása valamely területen, vagy éppen az ökoszisztéma fenntarthatósága iránti elköteleződés.
.
A WGDO tagjai és vendégei együttesen látogattak ki a 2015 évi Milanoi Expora, abból a célból, hogy legalább egyszer egy csoport együttesen lépjen fel a fenntarthatóság nevében egy ilyen neves rendezvényen. Büszkeséggel tölt el, hogy jómagam is részt vehettem ezen az eseményen a világ topvezetői között.

Az EXPO egyik élménye a jövő élelmiszer bevásárló áruházában tett látogatásom, ahol azzal szembesültem, hogy a jövő embere számára alapinformáció lesz a termékek választásánál az összetételen és a származási helyen túl a termékek ökológiai lábnyomának, karbon lábnyomának és vízlábnyomának mértéke.

Az iCC a Word Green Design Oraganisation Milano Forumon - ClimeNewsA termékek felett egy hatalmas képernyő méretű üveg lapon váltakozva jelentek meg az információk, és minimum egy, de inkább több ECO cimke biztosította a fenntarthatósági kritériumok teljesülését.

További érdekesség, hogy a METRO jegy tartalmazta az alábbi feliratot: EMISSION SPECIAL. Csak arra következtethetek, hogy csökkentett kibocsátás mellett metróztam. Valamenyi busz ECO felirattal volt ellátva jelezve a környezeti terhelés csökkentését.
.
Az EXPO maga a ZERO CARBON partnere, tehát a kibocsátások kezelésében egy pontosan olyan carbon neutral programmal foglalkozó szolgáltatóval vették fel a kapcsolatot, mint az én vállalatom.
.
Bízom benne, hogy a magyar rendezvények szervezői gondolnak majd az élhető jövő fenntartására, a rendezvények okozta környezeti károk csökkentésére és ellentételezésére, és tudni fogják, hogy világszínvonalon működő magyar vállalat is lehet a támogatójuk.

Forrás: youandicc.com

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.