Betör a környezetvédelem a sportba is

Forma-E névvel indítják idén szeptemberben az elektromos gyorsasági versenysorozatot, tervezetten 10 csapattal. Olyan nevekkel, akik a vezető Forma-1 -ben már hírnevet szereztek korábban.
forma-eA lényeg, hogy legalább versenyzés közben ‘nem fosszilis származék’ üzemanyagot használnak. Viszont nagyon oda kell figyelniük a szervezőknek, mert a versenysorozat karbonlábnyomának csak egy töredéke a verseny közben elégetett üzemanyagból származó széndioxid! Tehát, ha a célt valóban elakarják érni, akkor figyelembe kell venni, hogy a CO2 lábnyom nagyobbik része a gyártásból, a szállításból és a tevékenység közben termelődött hulladékokból, a gumihasználatból ered, valamint abból a rengeteg utazásból amit a versenyzők és csapattársaik, valamint a versenyre látogató nézők, de még a TV közvetítés is jelent! Szóval az, hogy valami karbon semlegessé váljon elég összetett dolog, de ennek semlegesítésére vannak azok a szervezetek akik ennek a specialistái.
A Forma-E -vel elindult egy folyamat, mely a világ figyelmének középpontjába fog kerülni és ez fogja felváltani a Forma-1-et, mert minden megváltozik! Ami most van már nem fenntartható, és ebbe bele tartozik a Forma-1 is.
A következő nagy lépés amit meg kell tenni, hogy azokat az akkumulátorokat, amik az energiát biztosítják a versenyzéshez, megújuló termelésből származó elektromossággal töltsék fel! Pl. a szél vagy a nap energiájának átalakításából.

A folyamat elindult és reménykedünk, hogy kibírjuk a változásokat.

RL

 


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.