JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Bevándorlás, szegénység a világban

Bevándorlás, szegénység a világban - ClimeNews - Több száz bevándorló indulóban még Törökországban egy autópályán... (AP Photo)Már többször nekilendültem, hogy a migráció körül kialakult káoszban valami halvány utat törjek az olvasóink részére, de ez egy igazán kényes terület. Tele elfogultságokkal, valakik részéről gyűlölettel és van akikben a jóakarat minden fajtája kinyilvánul a menekültek felé. Persze ez óhatatlanul is – és nem csak a politikában – feszültségeket kelt az emberekben. Ebben a kérdésben nem bal és jobboldal létezik, hanem és kizárólag az igen vagy a nem kérdése. Igen akarok nekik segíteni vagy nem. Ha igen akkor azt a legmegfelelőbb módon tegyem és ott ahol azt kell tennem. A többi ezzel kapcsolatban hiábavalóság…

A tudatlansági kirakós első darabja a személyes elfogultságunk. Az elavult tények a második, melyeket tanítanak, elavult módszerekkel az iskolákban az arabokkal kapcsolatban a történelem órákon. Az eltúlzott hírek pedig a harmadik ok, melyekkel bombáznak bennünket nap mind a nap a médiából és amelyek félelmet keltenek bennünk.

Most ahhoz a tollforgató fegyverhez nyúlok ami segít abban, hogy mindenkiben a leghelyesebb kép alakuljon ki arról, hogy több millió ember vándorlása mögött meghúzódó okokat miért nem itt kell megoldanunk! Erre a videóra már többen ráirányították a figyelmet, mely a Világbank és az USA Népszámlálási Hivatalának adataira támaszkodva a valóságnak megfelelően mutatja be a vándorlás és befogadás mögött húzódó problémákat. Kedves olvasó, gondolkodjon el Ön is azon, hogy mit képvisel, amikor erről beszél a barátaival és ha sokan egyfélét, netalántán a valóságot gondoljuk, akkor változik a világ jó irányba… és gyermekeinket megóvjuk valami olyan szörnyűségtől, amit most el sem tudunk képzelni. Nem lennének menekültek a világban, ha ezt mindenki megértené!


R.L.