JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Dél-Amerika 2020 után tisztán zöldenergiára állhat át

Tizenöt éven belül elérhető lenne, hogy Dél-Amerika teljes egészében zöldenergiából fedezze felhasználását, fele részben solar panel-ek termeléséből – áll egy nemrég publikált jelentésben.

Dél-Amerika 2020 után tisztán zöldenergiára állhat át - ClimeNewsA Lappeenranta University of Technology-nál úgy vélik, hogy Dél-Amerikának különlegesen jó lehetőségei vannak a megújulóenergia-termelésben. Patagónia globálisan az egyik legjobb adottságokkal bír a szélerőhasznosításban, az Atacama sivatag pedig a napenergia hasznosításra kínál különösen jó lehetőséget – áll a jelentésben, amely megemlíti még, hogy a vízerő potenciált már csaknem teljes egészében kihasználja az ország, és jelentős a biomassza lehetőség is. Mindezek alapján Dél-Amerikának vannak a legjobb lehetőségei, hogy tisztán csak megújuló forrásból fedezze felhasználását. A jelentés készítői ráadásul úgy vélik, ez a megoldás olcsóbb is lenne a földrész számára, mint a hagyományos energiatermelés, megawattóránként 47-62 eurós árszinttel számolnak a tisztán zöld energiarendszer esetében, hozzátéve, hogy más opciók, beleértve az új nukleáris kapacitás létesítését, vagy a széndioxid-tárolást, 75-150 százalékkal is magasabb költséget jelentenének.

Forrás: EnergiaInfo