JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Demó a klímaváltozás hatásairól ma!

Főleg a főváros és környékén élők kaptak egy kis ízelítőt a klímaváltozás okozta hatásokból a mai nap, a jelentős csapadékmennyiség nem igazán megszokott…

Autó áll a vízben a Podmaniczky utca és a Dózsa György út sarkán Forrás: Origo  - ClimeNews - Hírportál

A tartós nagyon hideg tél, jelentősen nagyobb fűtésszámlák, hetekkel kitolva a fűtésszezont. Ezzel indult az év és jött a tavasz márciusban, inkább hirtelen nyárral, szépen beindult minden a természet rendje szerint. Utána hideg zuhany! Szó szerint a virágzások kellős közepén, amikor a szőlőhajtások végén már látszanak a virágkezdemények, 3 nap mínusz, sok helyen mínusz 5 fok. A gazdák nagy része már nem boldog, pedig még nincs itt a nyár.

Amikor arról beszélek, hogy klímaváltozás az azt jelenti, hogy az a globális felmelegedés, amit a mai napig az ember okoz – és nap-nap után, hétről-hétre lankadatlanul fűt, melegít, használja a szenet, kőolajat és a földgázt – szó szerint tesz rá egy lapáttal folyamatosan és ész nélkül, klímakatasztrófához vezet! Mit is jelent az, hogy demó? Azt jelenti, hogy játszhatsz vele ingyen, kipróbálhatod, de ha végig szeretnél menni a pályán akkor fizetned kell érte. Az emberek egy részének fogalma sincsen arról, hogy ha legalább addig szeretne élni mint a nagyapáink, vagy szeretnék, hogy a gyerekeik legalább felnőjenek, akkor végig kellene menni a pályán, de ha nem hagynak fel a jelenlegi gondolkodásukkal, közönyükkel a karbonsemlegesség kérdéskörével kapcsolatban, akkor nem lesz miből finanszírozni a következő pályát, mert a demó már mindent tönkretesz!

Kérem szépen, a karbonsemlegesség a fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme lett 2017-re. Tehát minden amit gyártunk, szolgáltatunk és ahogy tesszük azt, összességében konvergálnia kell a nulla szén-dioxid egyenérték károsanyag kibocsátáshoz, ami növeli az üvegházhatást, melegszik tőle a légkör és hülye lesz tőle mindenki.

Hab a tortán, hogy ma egy felelős vezető ember alá mer írni egy atomerőmű megvalósítást, itt közép Európa közepén! Ahol a klímatudósok előrejelzése szerint a szélsőséges időjárási anomáliák a legnagyobbak lesznek a klímaváltozás miatt. Fogalma sincsen senkinek, hogy maga a klímakatasztrófa ami majd helyreteszi a dolgokat, lesöpör majd mindent, mit csinál egy működő atomerőművel. Amikor a hülyékről beszélek – a hülyeség korában – erre is gondolok… de lehet ez inkább dilettantizmus.

Úgy gondolom, sajnos a klímaváltozással járó szélsőségekhez, annak rendszeres megjelenéséhez nem fog tudni az ember hozzászokni, sem igazán alkalmazkodni ahhoz. Ez Önámítás, csúsztatás, mert egyszerűen nem lesz rá ideje. Meg kell oldani a legrövidebb időn belül.

Rampasek László