JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Egy képen a napi forgalom a világ repülőterein

Mike Kelley Los Angeles-i fotós látványos sorozata kézzelfoghatóvá teszi milyen hatalmas légiforgalmat bonyolítanak le a világ nagy repülőterei.

Egy képen a napi forgalom a világ repülőterein - ClimeNews

Kelley fix helyre leállított kamerájával több tucat felvételt is készít felszálló vagy éppen landoló repülőgépekről, majd egy képre szerkeszti a gépeket, mintha egyszerre lepnék el az eget a különféle légitársaságok repülői. Az eredmény igen látványos és magáért beszél, lapozzanak bele a galériába!

Repuloterek-Mike Kelley

Az üvegházhatást okozó szén-dioxid kibocsátás legfőbb forrásai sorrendben az energia (35%), az ipar (18%), a közlekedés (13%), a mezőgazdaság (11%), erdészet (11%), épületek (8%) és a hulladék (8%).

Európában elsőként a magyar légtérben közlekedő járművek irányítását végző HungaroControl törli el a teljes légi útvonalhálózatot, ezzel lehetővé téve a repülőgépek korlátozások nélküli, szabad légtérhasználatát. Erről és ennek környezetvédelmi hatásairól korábban itt írtunk.