JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Egyre több ember dolgozik a megújulók iparában

A globális megújulóenergia iparban foglalkoztatottak száma elérte a több mint 8,1 millió főt 2015 végére, ami 5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, jelentette be a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség, az IRENA. Továbbá, az erősen olajfüggő Egyesült Államokban 18 százalékkal csökkent a fosszilis alapú termelésben való foglalkoztatottak száma.

Egyre több ember dolgozik a megújulók iparában - ClimeNewsAz ügynökség korábbi jelentéseiből kiderül, hogy az előző évben szintén növekedett a szektorban foglalkoztatottak száma, amely a megújulóenergetika fejlődését mutatja. A növekedés ugyan kisebb ütemű volt, mint a korábbi évben, azonban a szélesebb skálán történt az emelkedés, több szegmenset érintve. A legnagyobb mértékű bővülés a nap- és a szélenergia iparában történt 22- illetve 21 százalékos emelkedéssel. Az ábrán szereplő 8,1 milliós adat nem tartalmaz körülbelül 1,3 millió közvetlen munkahelyet, amelyek nagy vízerőművek hatáskörébe tartoznak.

A globális létesítések száma folyamatosan emelkedést mutatnak, a csökkenő létesítési költségeknek köszönhetően. Az iparág Kínában foglalkoztat a legtöbb embert, 3,5 millió dolgozót, ezt követi Brazília, az Egyesült Államok, India, Japán és Németország. A kisebb ütemű növekedés az egyes régiókban történő gépesített megújulóenergetikai üzemek elterjedésének következménye.

A fosszilis energiatermelés hanyatlását mutatja, hogy a szektorban való foglalkoztatottak száma 18 százalékkal csökkent.

Forrás: smartinvest