JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Egyre zöldebb a Sony

A Greenpeace elektronikai cégek környezettudatosságát vizsgáló felmérésén a Sony idén a 8. helyen végzett. Bár számos területen már a 2015-re előirányzott célkitűzéseket is elérte, a japán vállalat ez évben mégis lecsúszott az élről. Az egyre szigorodó követelményeket figyelembe véve azonban tovább folytatja környezettudatos energiapolitikáját.

A károsanyag-kibocsátások csökkentésében a Sony jól felépített stratégiát követ. Ennek köszönhetően már 2012-ben teljesítette vállalását, amely szerint 2015 végére 30%-kal csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Új célja az energiahatékonyság és a megújuló energia használatának növelése, mely utóbbi jelenleg a teljes villamosenergia-felhasználásának 10 %-át adja.

Az energiahatékonyság terén a japán vállalat termékei kiemelkedően teljesítettek, annak köszönhetően, hogy az összes Sony tévé megfelelt, vagy esetenként túlteljesítette a legújabb Energy Star szabvány követelményeit. A vállalat éves szinten közel 8 500 tonna műanyagot hasznosít újra, és tovább folytatja 2015 végére kitűzött célját, miszerint a gyártáshoz szükséges olajalapú műanyag felhasználását 5%-kal csökkenti.

A fenntartható működés tekintetében a Sony szintén javuló tendenciát mutatott az előző évhez képest, ráadásként az erdők védelmére kialakított egy globális papírbeszerzési politikát. A vállalat felfedte a termékeihez használt ásványokat és azok beszerzési forrásait is, és törekszik arra, hogy a későbbiekben ezekből kevesebbre legyen szüksége. Mindezek mellett betartja India új, az elektronikus hulladékra vonatkozó szabályát, és tovább folytatja a Sony Ericsson mobiltelefonok újrahasznosítási programját is.

A Greenpeace elektronikai cégek környezettudatosságát vizsgáló felméréséről részletesebb információ az alábbi linken érhető el:

http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/climate-change/cool-it/Campaign-analysis/Guide-to-Greener-Electronics/

A Sony folyamatosan átgondolja és újraértékeli a termékeit és munkafolyamatait, szem előtt tartva azt, hogy fokozatosan csökkentse a környezetre gyakorolt káros tevékenységeit, hatásait.

Termékek
A Sony első számú célja, hogy a termékei ökológiai lábnyomát folyamatosan csökkentse. Ezért termékeinek energiafelhasználását 30%-kal, összsúlyát 10%-kal és a termékekhez felhasznált olajalapú műanyag felhasználását 5%-kal csökkenti 2015 végéig*.

Munkafolyamatok
A Sony a munkafolyamatoknál az ellátási láncon keresztül a lehető legkörnyezettudatosabban jár el a termék gyártásától kezdve a hulladékok kezeléséig. A Sony hálózat telephelyein a szén-dioxid-kibocsátást 30%-kal, a vízhasználatot 30%-kal és a felhalmozott hulladékok mennyiségét 50%-kal csökkenti 2015 végéig**. Folyamatos munkának tekinti a szelektív és környezettudatos hulladékgyűjtés arányának legalább 99%-ra történő növelését a vállalat minden egyes telephelyén.

Környezet
A Sony a kötelességének érzi azt, hogy mint vállalat, cselekedetei környezettudatosak és felelősségteljesek legyenek. A vállalat hosszú távú célja, hogy ökológiai lábnyomát nullára csökkentse.

A Sony környezettudatos tevékenységeivel kapcsolatos információk a www.sony.eu/eco oldalon érhetőek el.

Forrás: http://kornyezetvedelem.weebly.com/1/post/2012/11/egyre-zldebb-a-sony.html