JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Ellátja magát árammal az Eiffel-torony

Két új szélturbinát kapott Párizs emblematikus látványossága, az Eiffel-torony.

A VisionAIR5 típusú turbinákat a megújuló energiára specializálódott Urban Green Energy nevű cég tervezte.

szelturbina-Eiffel-torony - Ellátja magát árammal az Eiffel-torony - ClimeNewsA turbinák a második szintre kerültek, 122 méteres magasságba, mert ezen a helyen tudják leghatékonyabban befogni a szelet. Minden irányú szelet képesek hasznosítani, és egyenként 10 ezer kilowattóra áramot fognak termelni évente, ami elég lesz ahhoz, ellássa árammal a látogatók fogadására kialakított első szintet. Mindeközben a látogatóknak sem kell attól tartania, hogy az új adalékok zavarják majd őket a nézelődésben, mert a toronnyal megegyező színűre festették őket, és szinte hangtalanul fognak működni.

turbin-Eiffel - Ellátja magát árammal az Eiffel-torony - ClimeNewsA beruházás 30 millió euróba (9,1 milliárd forintba) került, és az egész számlát a tornyot üzemeltető cég (SETE) állja. A torony első szintje nagyobb felújításon esik át, a SETE pedig ennek részeként további fenntarthatóságot segítő funkciókat is tervez. A következő projektek között szerepel a led-világítás és az esővíz-gyűjtő rendszer kiépítése, illetve napelemek és nagy teljesítményű hősziivattyúk felszerelése. A cég célja az Eiffel-torony környezeti hatásának 25 százalékos csökkentése, a párizsi városi környezetbarát program részeként.

A fordítás forrása: index.hu