JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Esőbomba Szkopjéban!

Megrendítő adatokkal teli, szörnyű vihar tombolt esőbomba jelenséggel, szombaton a Macedon fővárosban, Szkopjéban !

Esőbomba Szkopjéban! - ClimeNewsAz öt órán át tartó vihar leghevesebb 2 órájában 800 villámcsapást regisztráltak. Talán nem is annyira a szél okozta a legnagyobb károkat ami egy órán keresztül 70 km/h-nál is nagyobb sebességgel süvített, hanem az igen rövid idő alatt leömlő csapadék mennyisége, ami elérte a 93 litert négyzetméterenként!

Az ottani honvédség bevonásával megkezdődtek a mentési munkálatok. Sajnos legkevesebb 15 (egyes hírforrások szerint legalább 20) ember meghalt és több mint 100-an szenvedtek el kisebb-nagyobb sérüléseket. Úgy gondolom, hogy el tudja képzelni mindenki, ha a történelem viharai folyamán oly sok mindent megélt Szkopje mostani polgármestere Koče Trajanovski úgy jellemezte a helyzetet, hogy ez a legrosszabb, amit Szkopje valaha látott!

Esőbomba Szkopjéban! - ClimeNewsSajnos újabb bizonyítékként szolgál a mostani jelenség a klímaváltozás valóságára és arra, hogy a klímakatasztrófa mivel fog járni ha hagyjuk, hogy az bekövetkezzen. A most folytatódó Nyári Olimpia helyszínén az ENSZ 1992-ben Rio de Janeiróban rendezett Környezet és fejlődés konferenciáján (Föld-csúcs) született meg A biológiai sokféleségről szóló egyezmény, az éghajlat-változási keretegyezmény, valamint elfogadták a fenntartható és tartamos erdőgazdálkodás alapelveit, illetve meghatározták a sivatagosodással foglalkozó nemzetközi megállapodás kidolgozásának szükségességét. Ezek közös alapelveit a „riói nyilatkozatban” rögzítették. Ott akkor felvázoltak a tudósok egy forgatókönyvet, és mi történt az elmúlt 24 ėvben? Vitatkoztak és vitatkoztak valamint vitatkoztak a klímaváltozásról az okáról és, hogy valóban az emberi faj a felelőse stb… Röviden el lett cseszve az idő. A változtatásra, Földi mértékkel másodperceink maradtak!

Tudja mindenki, csak lassan indulnak be a kerekek, hogy karbonsemlegesíteni kell azonnal, amibe nem fér bele, hogy valakik most elkezdenek fákat ültetni. Ez utóbbi legalább annyira nevetséges elképzelés, mint az elmúlt 24 év ebben a témában.

Rampasek László
Források: AFP; republika.mk; wiki