JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

FIFA VB 2014 – Karbon Semleges

A döntő napján nem mellékes hír, hogy a 2014-es Futball Világbajnokság, a világ legnagyobb sporteseménye karbon semleges célokat dönget.

FIFA VB 2014 sustainabilityA szervezők célja, hogy ellensúlyozzák az üvegházhatású gázok kibocsátását ezen a nyáron és egy lépés tegyenek arra, hogy ihletet adjanak más rendezvény szervezőknek is. Mégpedig azért, hogy vállalják a nagy horderejű éghajlat-politikát a civilizáció megmentése érdekében. Jelen esetben a VB karbon semlegesítése egyenértékű nagyságrendet takar mintegy 300 ezer személygépkocsi éves kibocsátásával. Az összes Carbon Credit mintegy 150 Brazil  úgynevezett “zöldfarmból” származik és rendelkezésre állt mintegy 90 millió darab ellentételezési egység. Az adományozók kapnak egy hivatalos igazolást, elismerve azok hozzájárulását és beszámítását a Brazil FIFA VB ellentételezésébe. Egy egység (carbon credit) egyenlő 1 tonna CO2e kibocsátás csökkentés.
FIFA - Mineirao-stadion-napelemekkelA VB karbon lábnyomának csökkentését még 2013-ban elkezdték és az ellentételezés maradt erre a nyárra. A stadionok építésénél és felújításánál is nagy gondot fordítottak a megújuló energiákat hasznosító rendszerek telepítésére.

.
Az utolsó sípszó ma este lesz és nem csak a mérkőzésnek szól, hanem képletesen zöld utat ad a környezettudatos kibocsátóknak a magán-és az állami szektorban a karbon semlegesítésre. Meg kell említeni a legnagyobb adományozókat is akik bizonyították a környezettudatos hozzáállásukat is.

FIFA sponsor2014 VB

 

Rampasek László

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.