JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Franciaország 2 milliárd euróval növeli a klímaváltozás elleni harchoz való hozzájárulását

Az év végi  klímacsúcsnak otthont adó Franciaország 2020-ig 2 milliárd euróval növeli a klímaváltozás elleni küzdelemhez való hozzájárulását – jelentette be az ENSZ-közgyűlés általános vitáján hétfőn New Yorkban Francois Hollande francia elnök.

Franciaország 2 milliárd euróval növeli a klímaváltozás elleni harchoz való hozzájárulásátHollande elmondta, hogy Franciaország a közös európai értékek alapján kész a válságövezetekből érkező menekültek befogadására, de hangsúlyozta, hogy a világnak ki kell vennie részét a probléma kezeléséből és nagyobb támogatást kell nyújtania az olyan nemzetközi szervezetek működéséhez a Szíriával szomszédos országokban, mint az ENSZ menekültügyi főbiztosának hivatala, vagy a Világélelmezési Program.
Leszögezte, hogy a “diktátor” Bassár el-Aszad elnök nem lehet részese a szíriai rendezésnek, mert az “áldozatok és a hóhér” nem ülhetnek le egy tárgyalóasztalhoz. Felszólalása előtt Hollande elnök újságíróknak elmondta:  Franciaország kész együttműködni Oroszországgal és Iránnal a szíriai válság megoldása érdekében, de Moszkvának és Teheránnak meg kell értenie, hogy Aszad ebben nem kaphat szerepet.

Forrás: MTI