JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Globális összeesküvés a katolikusoknál az olaj és a szén ellen

Egy nagy pénzű katolikus csoport csak azt mondta, hogy a fosszilis tüzelőanyagokból kivonja a készpénzt

Globális összeesküvés a katolikusoknál az olaj és a szén ellen - CN

Úgy döntött egy 40 katolikus intézményből álló koalíció, hogy minden fosszilis energiába való befektetésüket értékesítik és a jövőben semmilyen nem megújuló energiához köthető eszközt nem fognak megvásárolni.

Globális összeesküvés a katolikusoknál az olaj és a szén ellen - CNA Global Catholic Climate Movementnek a világ minden táján vannak tagjai, többek közt a német Bank für Kirche und Caritas eG és a belga katolikus egyház fontos döntéshozói testülete is része a koalíciónak, számos brit, amerikai, ausztrál és olasz intézmény mellett.
Ezek közül csak a Bank für Kirche und Caritas (ami lényegében egy német egyházi bank és adományalap) mérlege mintegy 4,5 milliárd eurót tesz ki, többek közt az összes szénipari és olajipari kitettségüket is eladják.

A katolikus egyház egyik bankjaként erősen felelősnek érezzük magunkat azért, hogy a klímaváltozással felvegyük a harcot

– mondta Tommy Piemonte, a bank egyik befektetési elemzője.

Az ENSZ klímaváltozással foglalkozó ágának egyik volt vezető titkára üdvözölte a lépést és reményét fejezte ki abban, hogy más katolikus intézmények is a koalícióhoz hasonlóan döntenek. Christina Figueres úgy véli, “pénzügyileg is okos döntés” a fosszilis energiából való kifektetés.

Forrás: CNBC