JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Harcolj a klímaváltozás ellen!

Immár három éve, hogy az iCC (a környezetvédelem iránt elhivatott szervezet) partnereivel együtt azon dolgozik, hogy a világ figyelmét a klímaváltozás valóságára. Az országok vezetői azonban késlekednek a cselekvéssel, így ez az üzenet ma sokkal aktuálisabb mint ezelőtt bármikor, hangzott el a marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban az iskolai fenntarthatósági kiállítás és játék programsorozat megnyitóján.

Harcolj a klímaváltozás ellen! - ClimeNewsSzellemi tőkét hoztunk. Mindannyiunk felelőssége és feladata egy új szemléletmód kialakítása és követése, mely biztosítja az életfeltételek fenntartását a jövő generációi számára – mondta Varga Virág közgazdász, könyvvizsgáló, az iCC Brand alapítója – A fenntarthatóság szemléletmódja egyszerre vesz figyelembe környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokat, és egyúttal elkötelezett a társadalom iránti felelősségvállalásban.

A marcali gimnáziumban két hét alatt minden nap lesz előadás és filmvetítés. A programban a fiatalokon keresztül információkat juttatnak el a családoknak. A globális gondolkodást a felelősségvállalást új megközelítésben tárják a gyermekek elé. Somogy megyéből közel háromezer látogatót várnak a programokra.

Harcolj a klímaváltozás ellen! - ClimeNewsFarkas László Nándorné Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Marcali Tankerületi igazgatója elmondta, nagyon örült a felkérésnek, hogy Marcaliba hozzák a rendezvénysorozatot, ezért minden segítséget megadott a szervezőknek.
– Az önkormányzat is a nemes cél mellé állt, hiszen a városnak is fontos, hogy megismerjék termelő üzemeit, gyárait – ezt már Bereczk Balázs alpolgármester fogalmazta meg.

A rendezvény céljai között szerepel, hogy a helyi és a régió vállalatai megmutassák tevékenységüket, környezettudatos magatartásukat szemléltessék a felnövekvő generáció számára. Jól működik a partnerség, hiszen a rendezvényt a helyi vállalatok finanszírozzák. Az első előadáson Simonyi Gyula, szellemi vezető, az emberiség túlnépesedését és az irányváltást hangsúlyozta, melynek következményei már kézzelfoghatóak Európában is.
Az iCC Pont, keddtől, a Berzsenyi gimnáziumban is jelen van: „Látogasd meg és fejezd ki egyetértésed! Mond el mindenkinek a véleményed! Rajzold le a tiszta jövőt! – hangzik a felhívás.

Forrás: Somogyi Hírlap