Harrison Ford és Arnold Schwarzenegger a klímaváltozás ellen…

Harrison Ford és Arnold Schwarzenegger a klímaváltozás ellen küzd egy új tévésorozatban.

Harrison Ford és Arnold Schwarzenegger más hírességekkel együtt a klímaváltozás veszélyeire figyelmeztet egy új amerikai tévésorozatban, amely azzal a céllal készült, hogy a hollywoodi sztárok segítségével a statisztikák helyett az érzelmekkel hasson a nézőkre.

Harrison Ford és Arnold Schwarzenegger a klímaváltozás ellen... | ClimeNews - Hírportál

A Years of Living Dangerously (A veszélyes élet évei) című sorozat első epizódját vasárnap este mutatták be Észak-Amerikában, a Showtime kábelcsatornán. A műsorban Don Cheadle utazott Texasba, ahol Katharine Hayhoe klímatudóssal és evangélikus prédikátor férjével beszélgetett a szárazságról. Ezt az epizódot online ingyen is megtekinthetővé tették – számolt be róla a The Guardian brit napilap.
Dan Abbasi, a sorozat executive producere úgy vélte, nyerő receptet talált: nagy neveket kért fel Hollywoodból és a médiából, hogy látogassanak el a hőséggel és a szárazsággal küzdő hétköznapi amerikai emberekhez, és készítsenek interjúkat a klímakutatás szakértőivel arról, hogy mennyiben felelős maga az ember a klímaváltozásért.
“Mindenki ismeri a táblázatokat és a grafikonokat. Rájöttünk, hogy emberi arcot kell adni a dolognak, személyesebbé kell tenni a kérdést. Be kell vonnunk a közönséget. Új hírvivőkre van szükségünk” – fogalmazott Abbasi, aki James Cameronnal és Jerry Weintraubbal osztozott az executive produceri feladatokon.
Cheadle mellett a hírvivők szerepét többek között Harrison Ford vállalta el, aki Indonéziában nézett utána az erdőirtásoknak, Tom Friedman újságíró a török-szíriai határvidéken vizsgálta, hogyan gerjeszt a klímaváltozás és a szárazság háborút. De Matt Damon, Olivia Munn és Arnold Schwarzenegger is feltűnik majd egy-egy epizódban.
Abbasi bízik abban, hogy stratégiája célravezető lehet. “Sokkal nagyobb teret kapnak az érzelmek” – mondta a sorozatról és hozzáfűzte, hogy a műsorokkal az emberek szívére akarnak hatni.
A nagy nevek ellenére nem volt könnyű támogatókat és tévécsatornát találni a szériához. Abbasi csaknem egy évig próbálkozott, végül a viszonylag kis közönséghez eljutó Showtime csatornánál kötött ki. A producerek ősztől DVD-n is megjelentetik a sorozatot, Abbasi pedig már egy lehetséges második és harmadik szériáról tárgyal.

Forrás: MTI and theguardian.com