JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Hogyan szabaduljunk meg a fosszilis tüzelőanyagoktól?

Monica Araya - Hogyan szabaduljunk meg a fosszilis tüzelőanyagoktól? - ClimeNewsHogyan építünk fel egy társadalmat fosszilis tüzelőanyagok nélkül? Saját országát, Costa Ricát hozva példaként a pozitív környezetvédelmi és megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos intézkedésekre, Monica Araya klíma-szószóló egy merész elképzelést vázol fel egy világról, amely minden szektorban a tiszta energia mellett kötelezi el magát.

Hogyan építünk fel egy társadalmat fosszilis tüzelőanyagok nélkül?

… Éppen itt az ideje, hogy leromboljuk azt a mítoszt, miszerint egy országnak választania kell fejlődés és környezetvédelem, megújuló források és életminőség között.

Tavaly 299 napon keresztül nem használtunk semmilyen fosszilis tüzelőt az elektromos áram előállításához.

A fosszilis tüzelőanyagok klímaváltozást okoznak. Ezt tudjuk, és azt is tudjuk, hogy milyen érzékenyek vagyunk a klímaváltozás hatásaira. Így egy fejlődő országként legnagyobb érdekünk az, hogy fosszilis tüzelők nélkül fejlődjünk, amelyek elsősorban az emberekre károsak. Mert miért folytatnánk az olajimportot a közlekedés számára, ha használhatunk elektromos áramot helyette?

Ez az az ország, ahol az elektromos áram a folyóink vizéből, a vulkánok hőjéből, szélturbinákból, napelemekből, biohulladékból jön. A fosszilis tüzelőktől megszabadulva leromboljuk a közlekedési rendszerünket azért, hogy az autóinkat, buszainkat és vonatainkat elektromos árammal hajthassuk piszkos energia helyett.

Forrás: TED – Monica Araya Climate advocate