JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Hol sikeres a CSR kommunikációm?

Ma Magyarországon sikk egy-egy cég csr aktivitásáról hírt adni. De vajon az egyes vállalatok kommunikációján belül létezik-e egy tervezett csr kommunikációs mix? Tudatosították-e, hogy milyen elemekből áll ez, melyik a leghatékonyabb, melyik csr kommunikációs eszköz, kiknek milyen üzenetet tud eljuttatni és hogyan? Melyik CSR üzenetemnek van hírértéke a médiában?

A Natural Marketing Institute régebbi felmérését tanulmányozva a mai napig érvényes jelenségeket is fel lehet fedezni. Az NMI azt vizsgálta, hogy egy egyszerű kívülálló honnan szerez tudomást egy-egy cég csr üzenetéről és mely csatornák üzenetei hatnak a legerősebben ránk. CSR tekintetében.

A következő kommunikációs csatornákat, eszközöket vizsgálták:
hírek-média
független harmadik fél részéről
a vállalat szájtja
termékcsomagolás
céges brossúra
hirdetés
CSR Jelentés
Céges évi Jelentés
személyes kapcsolat

A fenti sorrend rangsort is jelent hatékonyság tekintetében, azaz a “toplista” élén  a médiában való megjelenés áll. Magyarországon ma szinte minden cég csr aktivitásával szeretne a médiába bekerülni. Jónéhány esetben azt lehet mondani, hogy a csr értékelése , mérése azonos a különböző médiumokban megjelent cikkekkel.  Ez a jövőben azért fog gondot okozni, mert ez a fajta csr értékelés, mérés a vállalati felelősségnek nem az igazi fokmérője.  S nagyon sokszor nem az igazi csr menedzsment rendszert tükrözi.

Érdekes megjegyezni, hogy a CSR Jelentés a sor utolsó negyedében található, majdnem azonos kategóriában a cég szokásos évi jelentésével. Sokszor kérdezték már, hogy
vajon ugyanolyan a funkciója mint a vállalat évi jelentésének? Se több, se kevesebb?

Forrás: www.csrhungary.eu