JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Kiállítás és konferencia a fenntarthatóságról

Tükörben a világ címmel interaktív kiállítás nyílik a fenntartható és környezettudatos jövő témájában kedden Győrött az ETO Parkban. Az öt hétig látogatható bemutatóhoz kapcsolódva Fenntarthatóság Akadémiája címmel konferenciákat, workshopokat, műhelyfoglalkozásokat tartanak.

Tükörben a Világ - ClimeNewsA tárlat képet ad az ember természetéről, szokásairól, szükségleteiről és igényeiről, emellett bemutatja a fenntartható fejlődés alternatíváit – mondta Hankó Gergely, a programsorozat egyik szervezője, az Öko-Pack Nonprofit Kft. képviselője az MTI-nek.
Az ingyenesen látogatható tárlat vendégei gyakorlati példákon keresztül ismerkedhetnek meg egyebek között a fenntarthatóság mibenlétével, a klímaváltozás összefüggéseivel. Kiszámíthatják, hány kilométert utazik a kávé a termőföldtől a reggeliző asztalig, de azt is megtudhatják, hogy a háztartásban melyek a leghatékonyabb környezetvédelmi praktikák, amelyekkel pénzt is lehet megtakarítani.
“A fenntarthatóság kérdése a gyerekeinkről, az unokáinkról, a következő generációkról szól. A mi felelősségünk, hogy környezetünket milyen állapotban adjuk tovább az utánunk jövőknek” – hangsúlyozta Kádár József, a Fenntarthatóság Akadémiája projektigazgatója.
A kiállítás keddi megnyitóját követően az Alma Zenekar Öko-riadó című koncertjével a legkisebbeket szólítják meg. Március 6-án és 7-én elsősorban az önkormányzati képviselőket és az egyetemistákat várják a Fenntartható Városok Országos Konferenciájára, amelyen a fenntartható fejlődés városi aspektusait tekintik át. Az építészet és a fenntarthatóság összefüggéseit taglaló konferencia március 25. és 29. között zajlik, 28-án és 29-én szakemberek adnak tanácsokat az érdeklődőknek egyebek között arról, miként tudják lakásuk energiafelhasználását csökkenteni.
Március 18. és 21. között egy-egy napos tréninget tartanak munkanélkülieknek és pályakezdőknek, cégvezetőknek és középvezetőknek ugyancsak a fenntarthatóság szellemében. Március 22-én megemlékeznek a víz világnapjáról.
A programoknak az ETO Park ad helyet, az eseménysorozat zárórendezvényét a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán tartják április 6-7-én. A nemzetközi oktatási konferencián a fenntarthatóság pedagógiája lesz a téma, a résztvevő pedagógusok megismerhetik azokat az oktatási módszereket és intézményeket, amelyek a fenntartható fejlődés irányába történő nevelést szolgálják.

Forrás: MTI