JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Kína megöli a civilizációt

Ismert adatok alapján, – mely a lenti átvett cikkből is kiolvasható – Kína felelős a széndioxid kibocsátás több mint 40%-ért.

Mindenféle figyelmeztetés ellenére folyamatosan építi a szénerőműveit és ezzel megöli a mostani civilizációt. Mindenki óvatosan fogalmaz velük kapcsolatban pedig az összes Kínai árura azonnali embargót és teljes elszigeteltséget lenne szükséges bevezetni velük kapcsolatban, addig ameddig 100%-ban nem megújuló tiszta technológiákat kezdenek kizárólag alkalmazni a gazdasági növekedésük érdekében és nem szüntetik meg a káros anyag kibocsátás mértékét. Ez nem az ő védelmükben fontos lépés hanem a teljes civilizáció védelme érdekében! Kínai áru STOP ! Az export nélkül lesz idejük gondolkodni azon, mit is kéne csinálniuk a mindannyiunkra veszélyes gyilkosaikkal.

Rampasek László

Elönt minket a szén-dioxid

megöli - Elönt minket a szén-dioxidTöbb mint 300 milliárd tonna szén-dioxidot bocsátanak ki a következő negyven évben a világ már meglévő erőművei.
Ötvenéves működési idővel pedig összesen 439 milliárd tonnás kibocsátással számolnak amerikai kutatók. A becslések számításakor ráadásul csak a 2012 előtt épült erőműveket vették figyelembe – mondta Steven Davis, a Kaliforniai Egyetem (Irvine) munkatársa és Robert Socolow, a Princeton Egyetem szakértője az Environmental Research Letters című szaklapban.

„Egyre jobban eltávolodunk attól, hogy megoldjuk a klímaváltozás gondját, és erőteljesen olyan technológiákba fektetünk, amelyek csak elmélyítik a problémát. Az utóbbi évtizedben világszerte több szénerőmű épült, mint bármely korábbi évtizedben és a régebbi létesítmények bezárása nem ennek megfelelő ütemben történik” – fejtette ki Davis.

A két szakértő kifejlesztett egy eljárást, amellyel megbecsülhető a jövőbeli kibocsátás mértéke. Ha a fosszilis tüzelőanyagokból, például szénből, olajból vagy gázból áramot előállító erőművek negyven éven át működnek, összesen 307 milliárd tonna szén-dioxidot bocsátanak ki. Az ilyen létesítmények kibocsátása a kutatók szerint évente négy százalékkal növekszik.

Az áramtermelés esetében a kibocsátott szén-dioxid kétharmada a szén számlájára írható, a többi a földgáz és a kőolaj között oszlik el. Az Európai Unió és az Egyesült Államok az elmúlt években kevesebb fosszilis tüzelőanyaggal működő erőművet építtetett, jelenleg működő erőműveivel a kibocsátás 9, illetve 11 százalékáért felelős. Kína a kibocsátott szén-dioxidmennyiség 42, India pedig 8 százalékáért felelős.

A kutatók újonnan kifejlesztett modelljüket eddig csak az energiaszektorban alkalmazták, amely a világszinten felhasznált fosszilis tüzelőanyagok 40 százalékát hasznosította. Az elemzési módszer azonban alapvetően a közlekedés, az építkezés és az infrastruktúra területére is alkalmazható.

Forrás: index.hu