Mike Bloomberg támogatást nyújt az ENSZ Éghajlatváltozási Titkárságának

Mike Bloomberg támogatást nyújt az ENSZ Éghajlatváltozási Titkárságának az Egyesült Államok Párizs elkötelezettsége miatt.

Az Egyesült Nemzetek főtitkárának éghajlatváltozással foglalkozó különmegbízottja, Mike Bloomberg hozzájárult az ENSZ Éghajlatváltozási Titkársága működésének támogatásához, ideértve annak munkáját, hogy segítse az országokat a 2015-ös Párizsi Megállapodás szerinti kötelezettségvállalásaik végrehajtásában. A hozzájárulás megvalósítja Bloomberg 2017. júniusi ígéretét, hogy jelentős finanszírozás szülessen, amely a Donald Trump elnöknek a párizsi megállapodásból való kilépésére irányuló szándékával és a nemzetközi programok – ideértve az éghajlatváltozást is – jelentős mérséklését célozza.

Mike Bloomberg támogatást nyújt az ENSZ Éghajlatváltozási Titkárságának - ClimeNews

A Bloomberg 4,5 millió dolláros hozzájárulása biztosítja az Egyesült Nemzetek éghajlat-változási titkárságát az amerikai kormány várható támogatásának hatvan százalékával ebben az évben. Március 23-án az Egyesült Államok Kongresszusa kiadta a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó omnibus kiadási törvényt, amely 3 millió dollárt osztott ki az ENSZ-ügynökségnek, az előző években évente mintegy 7,5 millió dollárral szemben. Bloomberg további forrásokat bocsát rendelkezésre az ENSZ Éghajlatváltozási Titkárságának, amennyiben az amerikai kormány továbbra is fizetni fogja az ENSZ éghajlati költségvetésének 2019-ben való részét. Bloomberg “Philanthropies” finanszírozása megerősíti az ENSZ Éghajlatváltozási Titkárságának képességét a fejlődő országok támogatására, az éghajlatváltozás elleni fellépés ösztönzése az érdekelt felek – például a városok, a régiók, az üzleti élet és a civil társadalom – számára, valamint az intézményi igények kezelése olyan területeken, mint az információs technológia és a kommunikáció.

Miután Donald Trump elnök bejelentette a párizsi megállapodás visszavonását és javasolta a belföldi és nemzetközi éghajlati programok finanszírozásának csökkentését, Mike Bloomberg elindította a We Are Still In nyilatkozatát, és 2017 nyarán létrehozta “Amerika Kormánya az éghajlatváltozásról” kampányát Jerry Brown kaliforniai kormányzóval. Ezek az erőfeszítések arra irányulnak, hogy bizonyítsák, hogy az Egyesült Államok teljesíteni tudja a párizsi megállapodás szerinti ígéretét, függetlenül a szövetségi tétlenségektől, miközben további éghajlati és tiszta energiavállalásokat ösztönöz az amerikai városoktól, államoktól, vállalkozásoktól és más nem szövetségi szereplőktől.

Michael R. Bloomberg, az ENSZ főtitkár klímaváltozással foglalkozó különmegbízottja, a Bloomberg LP és a Bloomberg Philanthropies alapítója, valamint New York City háromszor megválasztott polgármestere azt mondta: “Az Egyesült Államok ígéretet tett arra, hogy a világ többi részével együttműködik az éghajlat elleni küzdelemben a Párizsi Megállapodás szerint, ami magában foglalja a finanszírozás méltányos részesedésének biztosítását, hogy segítse az országokat a célok elérésében. Alapítványunk betartja ígéretünket, hogy lefedje az Egyesült Nemzetek éghajlati finanszírozásának a szövetségi kormány általi bármiféle csökkentését – és az amerikai nép fenntartja a párizsi megállapodás Washingtonnal vagy anélkül. “

Patricia Espinosa, az ENSZ Éghajlatváltozási Titkárságának ügyvezető titkára azt mondta: “Amikor az országok elfogadták a történelmi Párizsi megállapodást a globális hőmérsékletnövekedés korlátozására, elismerték, hogy e cél elérése széles körű globális éghajlati cselekvést fog végrehajtani minden ágazatban. Örömmel fogadom a Bloomberg Philanthropies ezen nagylelkű hozzájárulását, mint a közös munka szükségességének fontos és gyakorlati elismerését, valamint az éghajlatváltozásra adott válaszaink fokozását. “

Mike Bloomberg támogatást nyújt az ENSZ Éghajlatváltozási Titkárságának - ClimeNews

Bloomberg a Bonnban (Németország) a COP 23 rendezvényen az amerikai klímaváltozási pavilonnak nyújtott finanszírozást korábban, amikor a szövetségi kormány nem biztosította a megszokott kiállítási helyet az amerikai klímavezetés számára. A COP 23 alkalmával Bloomberg és Brown kormányzó elindították az Egyesült Államok Pledge jelentését – az üvegházhatást okozó gázok emissziós elemzését az Egyesült Államokban – és a szövetségi NDC helyett hivatalosan benyújtotta az ENSZ-nek. Azt tervezik, hogy az év második felében kiadják a második részt, és hivatalosan azt is benyújtják.

2014 és 2016 között is Bloomberg Philanthropies támogatta az ENSZ Éghajlatváltozási Titkárságát – az ENSZ éghajlati tárgyaló testületét – a városok, államok és vállalkozások számára végzett munkájukban. Bloomberg Philanthropies finanszírozása az ENSZ Éghajlatváltozási Titkársága számára az Egyesült Államok kormánya által korábban fizetett nemzetközi éghajlat-változási tárgyalásokhoz kapcsolódó költségek fedezésére szolgál majd, ideértve a világ legkevésbé fejlett országai delegációinak finanszírozását a COP 24 re való megjelenésükben, mely Katowiceben lesz, Lengyelországban.



Forrás: Bloomberg