Milyen hatás szeretnénk elérni életünkben?

A suliban mindketten olvastuk Paul Hawkentől a Kereskedelem Ökológiáját, ami nagyban meghatározta, hogy milyen hatás szeretnénk elérni életünkben.

Milyen hatás szeretnénk elérni életünkben? - ClimeNews - Hírportál

A könyve bemutatja, hogy az iparnak és a környezetnek nem feltétlenül kell szemben állnia egymással, és azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldásokat, hogy a kettő együttműködhessen. Szerencsések és hálásak vagyunk, hogy Paul a Lyft környezeti tanácsadója.
Amíg Logan a Kaliforniai Santa Barbara Egyetemre járt, Paul írásai inspirálták. Tagja volt a megye tömegközlekedési bizottságának, és a Zöld Kezdeményezés Alap létrehozását vezette, ami az egyetem hosszútávú fenntarthatósági projektjeit finanszírozza, és már több, mint 100 kollégium és egyetem lemásolta.

Amikor John a Cornell Egyetemen tanult, választott egy Zöld Városok nevű várostervezési tárgyat, ami meghatározta a városokról és közlekedésről alkotott nézeteit. Ennek az órának a keretein belül olvasta Paul könyvét. Robert Young, a professzor, aki tartotta az órákat, John közeli barátja és mentorja lett (az esküvőjén is jelen volt), és hatása tetten érhető a Lyft jövőre vonatkozó víziójában is. Professor Young idény hunyt el, és a folyó fenntarthatósági munkánkat, a Lyft Zöld Városok Kezdeményezést az ő emlékének ajánljuk, hogy hatása ezáltal is tovább éljen.

A Lyft-fuvarok karbonsemlegesítése

Hatalmas felelősséget érzünk azzal a hatással kapcsolatban, amit a Lyft fog gyakorolni a bolygóra. Egy évvel ezelőtt a Lyft csatlakozott a Michael Bloomberg által vezetett We are Still In („még mindig benne vagyunk”) nevezetű mozgalomhoz, hogy kimutassuk az elkötelezettségünket a párizsi klímamegállapodás iránt. Röviddel ezután elköteleztük magunkat számos klímavédelmi cél iránt, hogy biztosítsuk a platformunk pozitív hatásának maximalizálását. Márciusban már 50 millió fuvart bonyolítottunk le. Ahogy növekedünk, egyre nagyobb a felelősségünk, hogy anyagi erőforrásokat szenteljünk a víziónknak és értékeinknek.
A jövőben minden jármű tiszta energiával fog üzemelni. Ám a klímaváltozás nem vár. Már jelenleg is zajlik, és világosan látható és azonnali veszélyt jelent a világunkra, és mindenkire aki benne él. A tettek nem várathatnak magukra.
Ezen a héten izgalommal jelentjük be a következő akciónkat, hogy azonnal kiváltsuk a karbonkibocsátásunkat az összes globális fuvarból származó kibocsátást. Ez egy folyamatos elköteleződés, ami azt jelenti, hogy mostantól minden egyes Lyft fuvar karbonsemleges lesz. Mától kezdve ha úgy döntesz, hogy a Lyft-et választod, akkor hozzájárulsz a klímaváltozás enyhítéséhez.
Ez egy több millió dolláros befektetés már az első évben is, ami a Lyft-et az egyik top önkéntes karbonsemlegesítővé teszi a világon. Az első évben azt várjuk, hogy több, mint egymillió tonna széndioxid-kibocsátást semlegesítünk, ami felér több tízmillió fa ültetésével, vagy több százezer autó forgalomból való kivonásával. A Lyft ilyen irányú befektetése és hatása a vállalattal együtt fog növekedni.
A Lyft-fuvarok most már karbonsemlegesek a kibocsátás-enyhítő törekvése közvetlen támogatása révén, beleértve az autógyártási folyamatokból származó kibocsátás csökkentését, a megújuló energiaprogramokat, az erdőtelepítési projekteket, és a szeméttelepek metánkibocsátását felfogó rendszerek kiépítését. A partnerünk, a 3Degrees ügyel a regisztrációkra és a független ellenőrzésre az összes projekt esetén, megfelelve a szigorú harmadik fél sztenderdeknek. Ezen projektek az USA-ban valósulnak meg, a többségük a legnagyobb piacaink közelében.

A jövő

A kemény valóság az, hogy a közlekedés az egyik legnagyobb forrása az üvegházhatású gázok kibocsátásának (világszinten kb. 15%-ot tesz ki – a ford.)[1] Mint a közlekedési szektor növekvő része, felelősnek érezzük magunkat abban, hogy a megoldás része legyünk. Abban a különleges, szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a világ fenntarthatóvá válásának egyik hajtóereje lehetünk, és ezt nem vesszük félvállról.
Ez a lépés nem a teljes megoldás, de egy valódi lépés afelé. Azáltal, hogy jelentős pénzügyi erőforrásokat dedikálunk a karbonsemlegesítésre, erős motivációt építünk bele az üzletpolitikánkba a fuvarok megosztására, valamint a fosszilis üzemanyaggal hajtott járművek lecserélésére. Minél több a ugyanis a megosztott fuvar és tiszta jármű a platform keretén belül, annál kevesebb kibocsátás semlegesítését kell megfizetnünk.
A Lyft küldetése az emberek életének javítása a világ legjobb közlekedési módja révén, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy növeljük a pozitív hatásunkat a világra. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy folytassuk Young professzor víziójának megvalósítását a fenntarthatóságon alapuló városokról, a méltányosságról és a jóllétről, valamint értékeljük a segítségedet, hogy ez lehetővé váljon.

Először a Medium-ban jelent meg, 2018 Április 19-én.
[1] https://www.epa.gov/ghgemissions/global-greenhouse-gas-emissions-data
Fordítás: Kántor Sztella Nóra