JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Működik Európa első ipari üzemanyagcellás erőműve

Mannheimben munkába állították a kontinens első, ipari üzemanyagcellás erőművét, amely károsanyag kibocsátás nélkül állít elő hő- és villamosenergiát, ezzel jelentős mérföldkő a zöldenergiák fejlődéstörténetében. Az erőművet az E.ON és FuelCell Energy Solutions közösen valósította meg a Friatec AG megbízásából.

Működik Európa első ipari üzemanyagcellás erőműve - ClimeNewsAz 1,4 megawattos üzemanyagcellás egység egyedülálló a maga műfajában, és ugyanakkor ígéretes alternatívát képvisel a kombinált hő és áramtermelésben. A gázmotoros megoldásokhoz képest lényegesen nagyobb hatékonysággal működik. Az új erőmű révén a Friatec évi 3000 tonnával lesz képes csökkenteni széndioxid kibocsátását, ami hozzávetőlegesen 250 ezer családi autó 100 kilométerenkénti szennyezésének felel meg.

Az új erőművet mindössze kilenc hónap alatt állította üzembe az E.ON Connecting Energies és a FuelCell Energy Solutions. A két társaság hosszútávú partnerségre lépett, hogy az energiaintenzív iparágak számára közösen fejlesszen és kínáljon testreszabott megoldásokat.

Forrás: Energiainfo