JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét - ClimeNewsLeo a globális felmelegedés problémájáról készített nagyszabású produkciót, amely világszerte ősszel fog a tévéképernyőkre kerülni.

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét - ClimeNewsA National Geographic Channel világszerte műsorára tűzi az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio filmjét, aki alkotásában arra keres választ, hogy a társadalom miként mentheti meg az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket. Az emberi tevékenység ugyanis ma már a Föld legtávolabbi, legritkábban lakott tájain is súlyos károkat okoz, és felborította bolygónk klimatikus egyensúlyát. Az alkotás látványos felvételekkel támasztja alá az említett folyamatokat, és a gyakorlatban is megvalósítható módszereket kínál, melyek segíthetik Földünk megmentését.

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét - ClimeNewsA filmet Leo az Oscar-díjas dokumentumfilmes Fisher Stevens, Brett Ratner és James Packer producerek közreműködésével készítette, az executive producer Martin Scorsese volt. A produkcióban az ENSZ békenagyköveti tisztségét is betöltő DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és aktivistákkal beszélget arról, miként lehetne “kizöldíteni”, azaz fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között: Barack Obama, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Bill Clinton, az Egyesült Államok volt elnöke, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, Ferenc pápa, valamint a NASA vezető kutatói.

A National Geographic hosszú ideje küldetésének tartja az emberek környezeti szemléletformálását. Napjainkban, a klímaváltozás jelentette súlyos és tagadhatatlan válság közepén, felelősségünk az emberek cselekvésre sarkallása. Meg vagyok győződve róla, hogy a Nat Geo globális brandje DiCaprio környezetvédelmi elkötelezettségével és Fisher lenyűgöző történetmesélésével párosulva minden korábbinál élesebb reflektorfénybe tudja állítani a klímaváltozás ügyét.

– mondta Courteney Monroe, a National Geographic Global Networks vezérigazgatója.

A Nat Geo fogja bemutatni DiCaprio különleges dokumentumfilmjét - ClimeNewsA klímaváltozás a bolygónkat fenyegető legnagyobb veszély. Össze kell fognunk, és a hangunkat megsokszorozva a döntéshozóktól lépéseket követelni az ügyben. A túlélésünk függ ettől.

– jelentette ki Leonardo DiCaprio.

Többé nem hunyhatjuk be a szemünket a jelenséggel kapcsolatban, remélvén, hogy majd csak megoldódik magától a dolog. Abban bízom, hogy a film ébresztőként szolgál majd, és rádöbbenti a nézőket, hogy a vesztünkbe rohanunk, ha nem cselekszünk. És mivel a bemutatóra az amerikai elnökválasztási kampány idején kerül sor, azt remélem, az alkotásunknak köszönhetően az emberek nemcsak a globális klímaváltozás megállításának a fontosságára, de a voksuk súlyára is ráébrednek majd.

– tette hozzá Fisher Stevens.


A National Geographic Channel tervei szerint a film mozibemutatójára 2016 októberében kerül sor New Yorkban és Los Angelesben, majd az alkotást a tévécsatorna világszerte 171 országban fogja műsorára tűzni. Hazánkban október 30-án, 21 órakor lesz látható.

Forrás: National Geographic Channel (Keresztesi Ferenc)