JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Nem akarunk többen lenni

Az, hogy mindenkinek jusson elég étel, magában foglalja azt is, hogy nem akarunk többen lenni, mint amennyit biztonsággal el tudnak tartani a bolygó véges erőforrásai, beleértve a termőterületeket. Nem akarunk többen lenni - ClimeNews - Hírportál

Már így is maximálisan kihasználjuk azokat, olajzabáló gépekkel műveljük, műtrágyázzuk, és a legmagasabb terméshozamú, legkényesebb haszonnövényeket termesztjük, miközben pusztulnak a talajok, a klímaváltozás miatt egyre szélsőségesebb időjárással kell szembenéznünk, és egy-két évtizeden belül klímakatasztrófa és az olcsó olaj elfogyása várható.

Nem akarunk többen lenni - ClimeNews - HírportálMás szóval, a jövő nem lesz jobb, sőt, minden valószínűség szerint rosszabb lesz, csak ez sokaknak nem tetszik. Ezért továbbra is kamatokat várnak a pénzüktől, (részben emiatt) a gazdasági növekedést hajszolják, valamint a piacok bővülését, miközben a népességnövekedésre pozitív, vagy semleges folyamatként tekintenek. Pedig egy véges erőforrásokkal rendelkező bolygón, ahol már tisztán látszik a legkritikusabb erőforrások fogyása, ideje volna ráébredni, hogy már nem igaz, hogy a jövő csak jobb lehet, mert már rég túlnőttünk a kereteinken, így az életszínvonalunk megtartása és javítása csak mennyiségi csökkenés, majd szintentartás mellett kivitelezhető.

Ideje kollektívan ráébrednünk, hogy a több nem jobb, sohasem volt az, és a túl sok csak rosszabb lehet.

Kántor Sztella Nóra