JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Népesség, Jövedelem, Fenntarthatóság

Aggódnunk kellene, vagy rettegni?

Népesség, Jövedelem, Fenntarthatóság - ClimeNewsEgy zseniális előadás a népesség alakulásáról a század végéig, a jövedelmi különbségek csökkentéséről, és ezek fenntarthatósági vonzatairól, lehetőségeiről. Ebből a videóból megtudhatjuk, miért van az, hogy a szegény országokban az emberek több gyereket vállalnak, mint amennyit egyébként el tudnának tartani, és hogy miért nő még egy darabig a Föld népessége annak ellenére, hogy stagnál a gyermekek száma.

A statisztikai adatok szerint az elmúlt években a világszintű termékenységi ráta 2,5-re csökkent (2,5 gyermek/nő). A születéskor várható életkor növekedése egyelőre elfedi ezt a jelenséget, de amint megáll, a globális népesség újra stabilizálódik. 22.30-nál azt állítja: már 2000-ben megállt a világon a gyermekek számának emelkedése (2 milliárdnál), és a népesség további növekedése elsősorban a gyerekhalandóság megfékezésének köszönhető. Persze van még mit tenni, főleg Afrikában.

A népességnövekedést sürgősen meg kellene állítani, mert a jelenlegi mezőgazdasági területeken még fenntartható módon is (biogazdálkodással) csak 8 milliárd embert tudnánk eltartani, ráadásul az emberek nem csak esznek, és a természetnek is kellene hagyni helyet, mert nem csak azoktól az élőlényektől függ a túlélésünk, amiket megeszünk, vagy iparilag feldolgozzuk.


Forrás: TZM