JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Növényi olajok üzemanyagként

rudolf-diesel1913. szeptember 30-án az akkor 55 éves, 1892-ben szabadalmaztatott találmányából busásan meggazdagodott Rudolf Christian Karl Diesel német gépészmérnök (szül. 1858. márc. 18.) a Londonba tartó Dresden postagőzös fedélzetéről a La Manche csatornán vízbe esett (vízbe lökték?) és a tengerbe fulladt.
(A dízel hajtóműben a sűrítés közben felhevült gázolaj-levegő keverék elektromos szikra nélkül, öngyulladással robban be. Jó példája annak, hogy a mennyiségi változás minőségibe megy át, azaz a dolgok módja és mértéke a döntő.

Nem az a baj, hogy terheljük a Földet, hiszen az élővilág így működik – hanem, hogy milyen mértékben és módon terheljük…)

BOCS

Diesel világosan felismerte a növényi olajok üzemanyagként való használatának lehetőségét. Ő a növényi olajok használatát hangoztatta, ami az olajcégek érdekei helyett a mezőgazdaság érdekeit szolgálta volna!

RL