JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Nyílt levél a magyar UNICEF-nek

Tisztelt Vezetőség!

Ezúton szeretném megkérni Önöket arra, hogy a családtervezés lehetőségeinek elérhetővé tételét vegyék föl programjaik közé, különös tekintettel Észak-, Kelet-, és Nyugat-Afrikára, Indiára, és Pakisztánra, mivel ezek a leggyorsabban növekvő népességű, már túlterhelt biokapacitású térségek, ill. országok.

Nyílt levél a magyar UNICEF-nek - ClimeNews - HírportálTekintettel arra, hogy a családtervezés 1968 óta alapvető emberi jognak számít (Teherán: Emberi Jogok Nemzetközi Konferenciája), és hogy az évente a 200 millió foganás fele, és ennek megfelelően a 135 millió megszületett gyermek negyede nem kívánt, miközben egyre fogy az édesvíz, a talaj, és az erdők, úgy gondolom, ez egy súlyos, sőt, egyre égetőbb probléma. Környezetemben azt tapasztalom, hogy egyre többen felismerik, hogy a probléma figyelmen kívül hagyása nyomorba taszítaná, és az egyre fogyó erőforrásokért folyó háborúra kárhoztatná nem csak a jövő generációkat, de a már megszületetteket is. Megoldása tehát egy különösen etikus és magasztos cél, ami csak előnyökkel járhat a világon minden ember számára.
“A családtervezés nagyobb jótétemény, több embernek és kevesebb költséggel, mint bármely egyéb technológia, ami az emberiség rendelkezésére áll” – James Grant, UNICEF

Üdvözlettel:
Rampasek László
ClimeNews alapító