JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

2012-ben a szén-dioxid kibocsátás ellentételezés önkéntes kereslete 4%-kal nőtt

NASA-CO2-Historical-Levels2012-ben a szén-dioxid kibocsátás ellentételezés önkéntes kereslete 4%-kal nőtt, amikor a vásárlók 523 millió amerikai dollár értékben 101 millió tonna üvegházhatást okozó gáz ellentételezése mellett kötelezték el magukat. A magánszektor vásárlói özönlöttek az ellentételezési piacra, melyet faültetéssel, trópusi erdők megmentésével, vagy tiszta technológiák forgalmazásával kerestek meg a fejlődő világ részére, állítja az Önkéntes Karbon Piac idei statisztikai jelentése, amit a Forest Trends Ecosystem Marketplace jelentetett meg idén májusban a spanyolországi Barcelonában.

Az európai magánszektor – beleértve a szabályozott energetikai közműveket – számított a piac legnagyobb kötelező vásárlójának – látva a kereslet 34%-os növekedését az ellentételezések iránt 43.4 millió tonnára jelentős kihívás elé állítja az európai kötelező karbon piacot.

Az Egyesült Államokbeli vállalatok, a The Walt Disney Company-tól kezdve a Chevroletig több kibocsátást ellentételeznek, mint a vásárlók bármely másik országban 28.7 millió tonna értékben. Egy kicsit több mint az amerikai vásárlók által teljesített ellentételezések egyharmadát (9.7 millió tonna) teremtették elő későbbi felhasználásra a kaliforniai feltörekvő cap-and-trade program keretében.

|Forrás: Washington, D.C. |