JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Orbán Viktor a Tudomány világfóruma (WSF) megnyitóján

Orbán Viktor szerint Európát elözönlik, de a kontinens nem érzi ennek súlyát. A miniszterelnök a Tudomány világfóruma megnyitóján többek között történelmi emberáradatról és elementáris önvédelmi reflexekről beszélt.

Orbán Viktor szerint Európát elözönlik, de még nem érzi át a súlyát annak, hogy a kultúráját, az életformáját, élete eddigi rendjét érte kihívás.

Orbán Viktor a Tudomány Világfóruma (WSF) megnyitóján - ClimeNewsA miniszterelnök a Tudomány világfóruma (World Science Forum, WSF) megnyitóján tartott beszédében kiemelte: ez a korábban nem látott kihívás összeroppanhatja és maga alá temetheti életünk eddig ismert formáját”, ezért óriási a tét.
.
A válság az attól való félelem, hogy kifogytunk a lehetőségekből, nincs megfelelő erő, tudás és eszköz az élet megszokott rendjének folytatásához – magyarázta Orbán Viktor, aki szerint együtt kell keresni az új kihívásokból fakadó új lehetőségeket, és ezért ennek a fórumnak, valamint az ehhez hasonló tanácskozásoknak rendkívüli jelentőségük van.

Történelmi emberáradat

Mint mondta, ma a nyugati világ országaiban ha egy vezető politikus megszólal, akkor biztosan a migrációról, az újkori népvándorlás okairól, az irdatlan méretű embermozgás hatásairól, következményeiről beszél, és nem is nagyon tehet mást.

Orbán Viktor a Tudomány Világfóruma (WSF) megnyitóján - ClimeNewsOrbán szerint Európában őrült, érdekes időket élünk, óriási népvándorlás nyomása nehezedik a kontinensre, és az egész világ megdöbbenéssel figyeli, mi történik”. A Közel-Keletről kiáramlók áradatával kell farkasszemet néznünk, miközben sok tízmillióan készülődnek, globális mértékben nő a vágy, hogy az emberek máshol folytassák az életüket. Ez a történelem egyik legnagyobb, tragikus következményeket előrevetítő emberáradata” újkori világméretű népvándorlás, amelynek nem látni a végét – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök szerint ami történik, ami történni fog és amit engedünk megtörténni, túlmutat Európa vagy a nyugati civilizáció határain. A folyamatok mögött egy kulturális, világhatalmi és világpiaci átrendeződés új térképe rajzolódik ki, és ezen a térképen olyan változások is lehetnek, amelyeknek messze ható következményei – akár fegyveres konfliktusok is – lehetnek.

Önvédelmi reflexek

Orbán azt is mondta, hogy a politikai, a gazdasági és a tudományos szereplőknek észben kell tartaniuk, hogy egyik terület sem lehet öncélú, megoldásokat kell adniuk az embereknek, ami józanságot és mélyebb alázatot kíván, mint korábban bármikor.

“Megmozdult a történelem, és ha nem vigyázunk, ránk dől a valóság”  – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint vissza kell térni a józan ész útjára és azokhoz az elementáris önvédelmi reflexekhez, amelyek nem engedik, hogy az emberiség alapértékei a világmozgás által kiváltott rengés martalékai legyenek.

Forrás: ORIGO