JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Prof. Dr. Vida Gábor – A természeti tőke beárazása

“A természeti tőke beárazása helyettesíthetőséget feltételez, ám vannak olyan területek, ahol ez nem érvényesülhet. Ha volna egy olyan összeg, amiért hajlandó lennél eladni az anyádat, tudnál ezen a pénzen  egy másik anyát venni magadnak?” (Joss Tantram)

Prof. Dr. Vida Gábor - A természeti tőke beárazása - ClimeNews

Magyarországon még most is a Tudományos Akadémiának a keretein belül is vannak olyanok, akik kétségbe vonják a szén-dioxid szerepét a klímaváltozásban!… Pénzzel helyettesíthető-e egy-egy természeti érték? Ha egy erdőt  beárazunk az többnyire csak az ott fellelhető kivágott fának az értékéből tevődik össze. Viszont ez nem ilyen egyszerű, mert egy élő erdőnek a bioszféra részeként sok más szolgáltatása is van. A pénznek egy elég jelentős szerepe van, a biodiverzitási válságban is.

Prof. Dr. Vida Gábor Széchenyi-díjas magyar biológus, genetikus, ökológus, egyetemi tanár az alábbi videóban érthetően és világosan összefoglalja, mit gondol az erre vonatkozó kérdésekről. Úgy gondolom, hogy a mostani történések megértéséhez elengedhetetlen ismeretanyagról van szó, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

RL