JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

A reklámok manipulatív jellege

A reklámok manipulatív jellege abban áll, hogy érzéseinkre igyekeznek hatni, és megpróbálják az éppen markecolt kacathoz vagy vegyszerhez hozzákapcsolni az egyébként valós szükségleteinket.

A reklámok manipulatív jellege - ClimeNews

De ez pusztán illúzió, és csak naivitásunkon múlik, hogy elhiggyük: a termék megvásárlásával automatikusan boldogok, sikeresek, szabadok, vagy egészségesek leszünk. A várakozás és vásárlás okozta izgatottságot összetévesztjük a boldogsággal, a többit pedig csak bemeséljük magunknak, mert olyan sokat adtunk érte, vagy annyira bízunk benne. Olyan ez, mint a drog. De sosem jön a boldogság, mert a boldogságot nem termékek okozzák, hanem egészséges emberi kapcsolatok, és csupa olyan dolog, ami nem kerül pénzbe.

Miért felesleges a reklám?
Még ha valamilyen csoda folytán csak őszinte és pusztán informatív reklámok léteznének is, az internet korában az égvilágon semmi szükség arra, hogy különböző termékekről informáljanak minket – ha szükségünk van valamire, vagy meg akarunk oldani egy problémát, úgyis rákeresünk az interneten. Ilyen körülmények között az, hogy a vállalatok folyamatosan a képünkbe tolják a portékájukat, nem más, mint zaj.

Sztella Nóra Kántor