JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Sportolók és Támogatóik a Fenntartható Fejlődés folyamatában

A figyelem középpontjába került a tegnap elstartolt Ultramarathon Világkupa azzal is, hogy a versenyt a legnagyobb mértékben fenntarthatóvá tették a szervezők.

5th_emustartImmár 5. alkalommal Magyarországon, Balatonfüreden gyönyörű környezetben megrendezett futamra a világ különböző országaiból több mint 80 versenyző nevezett azzal a szándékkal, hogy megmutassák az ember mire is képes futásban 6 nap alatt. Ma délben lesz, hogy már 24 órája futnak és a “leglassabb” versenyzők is túl vannak jócskán a Marathoni távon az elől lévők pedig 200 km-t is túlszaladják egy nap alatt.

A szervezők az iCC segítségével meghatározták és hitelesítették a verseny karbon lábnyomát és az első pillanattól tervszerűen igyekeztek csökkenteni azt és ebbe a folyamatba bevonták a támogatóikat is. LED technológiára alakították át a pálya megvilágítását, hiszen éjszaka is futnak a versenyzők. A rövid távolságú szállításokat, 100%-ban elektromos autóval oldják meg. Project location Rio de Janeiro, Brazil Google maps coordinates: Itabira Ceramic’s boundaries: 22°44'33" S, 42°51'16" W Santa Izabel Ceramic’s boundaries: 22°43'54" S, 42°50'35" W Project type Fuel switching Standard VCS and Social Carbon Official FIFA World Cup™SponsorAz iváshoz és az étkezéshez használt tányérokat, poharakat, evőeszközöket, kiürült műanyag flakonokat külön gyűjtik és újrafelhasználásra fogják elszállíttatni, a versenyzők étkeztetését saját maguk a helyszínen készített ételekkel látják el. A karbon lábnyom csökkentés után fennmaradó üvegházhatású gáz kibocsátásukat egy Brazil karbon projekt utólagos támogatásával oldották meg.

Példa értékű, hogy ez a sportág a FIFA 2014-es Foci VB, a Sochi 2014-es Téli Olimpia mintájára már karbon csökkentette és most semlegesíti magát, ezzel ebben a sportágban elsőként Magyarországra is felhívva a figyelmet.

Rampasek László

Itt tudja követni élőben a versenyt: http://emusport.hu/hu/klub/emu-sport-tv
A verseny FaceBook oldala: https://www.facebook.com/pages/EMU-6-day-48-hour-race/127686357338547?fref=ts