Széndioxid vagy oxigén?

co2_molecula - oxigén - ClimeNewsA klímaváltozás globális következményeiből kifolyólag az oxigénnel kapcsolatos kutatások újra a figyelem középpontjába kerültek.

Oxygen-molecula - oxigén - ClimeNewsÉletünk alapfeltétele az oxigén. Nélküle nem létezhetne élet a Földön. Testünk életenergiáinak körülbelül 90%-át, de az életfunkciók 100 %-át az oxigén határozza meg. Tudományos vizsgálatok szerint, ma a Föld oxigén készlete egyharmadával kevesebb, mint az ősi időkben.

A Portlandban (Oregon állam) publikált “Bio/Tech News” időszakos tájékoztató legújabb száma a következőkkel kezdi: “Számos tudós döbbent meg, amikor nyilvánosságra került, hogy egy őskori borostyánkőbe záródott légbuborék analizálása 38%-os oxigén szintet mutatott.” Manapság köztudott, hogy a levegő átlagos oxigén tartalma mindössze 19-21% körül mozog. A föld korai története óta óriási, 50%-os zuhanás állott be az általunk belélegzett levegő oxigén tartalmában! Ez a felfedezés arra utal, hogy az emberi test eredetileg, a mainál 50%-kal erősebb oxigén koncentrációra volt „beprogramozva”. A legutóbbi 230 évben a Föld oxigén készletének 11 %-a veszett el és ez még további drasztikus csökkenésben van. Az utóbbi néhány évben például 15%-kal kevesebb oxigént mértek a világ számos nagyvárosában. Waves Forest tudományos megállapítása alapján „civilizációnk összetett technológiája közel hússzorosát fogyasztja el a föld összlakosságának átlagos légzés mennyiségének.”

A globális változások fő okai: a világméretű szennyeződés, az üzemanyagok elégetéséből származó szénmonoxid kibocsátás és a fák és esőerdők nagymértékű elpusztítása. Az emberi testet felépítő elemek közül csak az oxigént kell másodpercről másodpercre cserélni az élet fenntartásához. Egyrészt megadja a testnek az oxidációs folyamatokhoz szükséges erőforrást a káros mikroorganizmusok ellen, másrészt felszabadítja az egészséges életműködéshez szükséges energiákat.

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.