JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Zöldre festés

co2-csokkentesSorra jelentik be a nagyvállalatok a CO2e emisszió drasztikus csökkentésével járó elképzeléseiket. Találunk közöttük egész jókat is. Érdemes elkalandozni, hogyan csinálja a Panasonic, az Apple, LEGO és a többiek.
Most már nem titkolt dolog, hogy az igazán felelős vállalatok nem zöldre festik magukat, hanem valóban kizöldítik a cégüket!
Zöldre festés – így hívják szakmai körökben azokat a cégeket akik csak reklámjukban zöldek, valójában nem teszik meg a szükséges lépéseket az alacsony CO2 kibocsátás érdekében.

Mivel jár az igazi kizöldítés?
Egy nagyon átgondolt és igazán hosszútávra kitűzött cél elérése a CO2e mentes működés elérése érdekében. Ezt különböző nemzetközi protokollok és mostanra már szabványok írják le! Alapvetően az energiaforrások felhasználásának teljes körű átvilágításával és karbonlábnyom meghatározással jár. Döntéseket készítenek elő a karbonlábnyom csökkentésére és ellentételezésére vonatkozóan, mely olyan projektek támogatásával jár ahonnan az ellentételezési egységek származnak.

Ez a folyamat elindult a világban és gyorsul, mert egyre sürgetőbbé válik a globális felmelegedés okozta veszélyek még lehetséges elkerülése érdekében.

RL