Beijing kibocsátáscsökkentő átváltozása!

A világ vezetői a Kínai fővárosba utaztak, az Ázsia – Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési találkozó (APEC) alkalmából, így a város komoly küzdelmet folytat, hogy a lehető legjobb arcát mutassa a politikai óriásoknak.

Tehát megpróbálják elkerülni az Airapocalypse (Légapokalipszis) második felvonását.

Beijing kibocsátáscsökkentő átváltozása! | ClimeNews - HírportálAz időszakosan visszatérő rettegett szennyezési szintet amely rákot okozó részecskékkel fojtogatja a várost.
A környező régiókban lévő gyárak működését leállították, az építkezési projekteket megállították, a szabadtéri barbecue éttermek bezártak, a beijingi munkásoknak 6 nap szabadságot adtak, valamint a magántulajdonban lévő autók felét napi szinten kitiltották az utakról, egyéb korlátozások mellett.

Beijing kibocsátáscsökkentő átváltozása! | ClimeNews - HírportálA hatalmas hatókörben és skálán mozgó környezetmérnöki kísérlet több napig láthatóvá tette a kék eget a város felett, és rövid időre lehetővé tette a világ számára hogy bepillantást nyerjen Kína tradíciókkal és lenyűgöző építészettel átitatott gyönyörű világszintű fővárosába. De mialatt a találkozó a záró ceremóniára készült Kedden, a bűzös pára ismét ellepte a várost azokkal a miniatűr részecskékkel, melyek beágyazódhatnak a tüdőbe. A szennyezés elérte a 239 microgramm/köbméter szintet, annak ellenére, hogy a WHO a napi biztonságos szintet 25 microgramm/köbméterben állapította meg.

A város már a találkozót megelőző napokban is számos extrém szennyezési epizódot élt meg, így megannyi lakos azon spekulált, hogy a csökkentett korlátozások csak szimplán túlórázásra kényszerítik a környező gyárakat, az APEC találkozóra való felkészülés alatt.

Amennyire drámai volt Beijing levegőminőség javulása annyira drámai és kellemetlen Beijing valósága: Hogyha egy regionális gazdaság leállításával csak pár napra tudjuk láthatóvá tenni a kék eget, akkor milyen remény van még számunkra, hogy tartós megoldást találjunk a város levegőszennyezési krízisére?

A megdöbbentő valóság:

A Nemzeti Stadion, avagy a Madárfészek

The National Stadium - kibocsátáscsökkentő - Climenews

Munkás Stadion

Workers Stadium - kibocsátáscsökkentő - Climenews

A Tiltott Város

The Forbidden City - kibocsátáscsökkentő - Climenews

Olympic Park

Olympic Park

Sanlitun SOHO

Sanlitun SOHO - kibocsátáscsökkentő - Climenews

Olympic Park

Olympic Park_ kibocsátáscsökkentő - Climenews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.