Beijing kibocsátáscsökkentő átváltozása!

A világ vezetői a Kínai fővárosba utaztak, az Ázsia – Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési találkozó (APEC) alkalmából, így a város komoly küzdelmet folytat, hogy a lehető legjobb arcát mutassa a politikai óriásoknak. Tehát megpróbálják elkerülni az Airapocalypse (Légapokalipszis) második felvonását.

kibocsátáscsökkentő - ClimenewsAz időszakosan visszatérő rettegett szennyezési szintet amely rákot okozó részecskékkel fojtogatja a várost.
A környező régiókban lévő gyárak működését leállították, az építkezési projekteket megállították, a szabadtéri barbecue éttermek bezártak, a beijingi munkásoknak 6 nap szabadságot adtak, valamint a magántulajdonban lévő autók felét napi szinten kitiltották az utakról, egyéb korlátozások mellett.

kibocsátáscsökkentő - ClimenewsA hatalmas hatókörben és skálán mozgó környezetmérnöki kísérlet több napig láthatóvá tette a kék eget a város felett, és rövid időre lehetővé tette a világ számára hogy bepillantást nyerjen Kína tradíciókkal és lenyűgöző építészettel átitatott gyönyörű világszintű fővárosába. De mialatt a találkozó a záró ceremóniára készült Kedden, a bűzös pára ismét ellepte a várost azokkal a miniatűr részecskékkel, melyek beágyazódhatnak a tüdőbe. A szennyezés elérte a 239 microgramm/köbméter szintet, annak ellenére, hogy a WHO a napi biztonságos szintet 25 microgramm/köbméterben állapította meg.

A város már a találkozót megelőző napokban is számos extrém szennyezési epizódot élt meg, így megannyi lakos azon spekulált, hogy a csökkentett korlátozások csak szimplán túlórázásra kényszerítik a környező gyárakat, az APEC találkozóra való felkészülés alatt.

Amennyire drámai volt Beijing levegőminőség javulása annyira drámai és kellemetlen Beijing valósága: Hogyha egy regionális gazdaság leállításával csak pár napra tudjuk láthatóvá tenni a kék eget, akkor milyen remény van még számunkra, hogy tartós megoldást találjunk a város levegőszennyezési krízisére?

A megdöbbentő valóság:

A Nemzeti Stadion, avagy a Madárfészek

The National Stadium - kibocsátáscsökkentő - Climenews

Munkás Stadion

Workers Stadium - kibocsátáscsökkentő - Climenews

A Tiltott Város

The Forbidden City - kibocsátáscsökkentő - Climenews

Olympic Park

Olympic Park

Sanlitun SOHO

Sanlitun SOHO - kibocsátáscsökkentő - Climenews

Olympic Park

Olympic Park_ kibocsátáscsökkentő - Climenews


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.