Emma Dorge a Port Botany-i vasútvonal fölé függesztette magát

A 25 éves tüntető, Emma Dorge a héten a Port Botany-i vasútvonal fölé függesztette magát. Később a rendőrség lehozta és letartóztatta a klímaváltozással kapcsolatos mutatványa miatt.

Emma Dorge a Port Botany-i vasútvonal fölé függesztette magátA 25 éves Emma Dorge péntek reggel büszkén filmezte le magát, amint a Port Botanyba vezető vasútvonal fölött lógva akadályozza az összes tehervonat érkezését és távozását.

Dorge asszony azt mondta, hogy olyan akciót hajt végre, amely “lényegesen megzavarhatja Ausztrália működését, és esélyt adhat arra, hogy megváltoztassa ezt a kizsákmányoló, bomlasztó rendszert, amely mindannyiunkat megöl”.

Egy ideges műsorvezető aki megpróbálja a klímaaktivisták ellen hangolni a közvéleményt az alábbi kérdéseket tette fel neki.

“Ez már a negyedik nap egymás után, hogy elzárja az utakat, az ingázó vasútvonalakat, miért zavarja meg mindenki más életét, csak mert méhecske van a fejében?”

“Megkaphatnám a lakcímét, hogy amikor dühös leszek valami miatt, elzárjam a házát, és megzavarjam az életét? Én is megtehetem ugyanezt?”

“Mi jogosítja fel arra, hogy eldöntse, hogy az emberek elkésnek a munkából, vagy késnek a kórházba vagy az iskolába való bejutásról, csak azért, mert ideges valami miatt?”

A Blockade Australia nevű klímaaktivista csoport 25 éves tagja szerint cselekvésre van szükség, hogy felhívják a szövetségi kormány figyelmét.

Emma Dorge a Port Botany-i vasútvonal fölé függesztette magát

Azt mondta, hogy az ausztrál kormány “nincs tekintettel az emberi életre”.

Szerintem ez egy igazán megfelelő válasz egy pusztító rendszerre – mondta a kötélen lógva.

“Nem fogjátok iskolába járatni a gyerekeiteket, amikor tüzek, árvizek és éhínség lesz úrrá rajtatok. Én ezt a világ reménytelen gyermekeiért teszem.”

A sorozatos klímaváltozás elleni tiltakozót a péntek reggeli mutatványa után letartóztatták.

Ms Dorge-t péntek délelőtt 10 óra előtt tartóztatták le, miközben a vízi-rendőrség és a helyi rendőrök azon dolgoztak, hogy lekapcsolják. Várhatóan vádat emelnek ellene.

Emma Dorge a Port Botany-i vasútvonal fölé függesztette magátDorge asszony 2020-ban távozik a bíróságról, miután megbírságolták a brisbane-i forgalom akadályozása miatt.

A 25 éves nő az évek során több tüntetésen is részt vett Ausztrália-szerte.

2019-ben 1400 dolláros bírságot kapott

2019-ben 1400 dolláros bírságot kapott, amiért elállta a forgalmat Brisbane központi városközpontjában, miközben sürgős fellépést követelt az éghajlatváltozással kapcsolatban egy Extinction Rebellion tüntetésen.

Hasonló tiltakozó akciót láthattak csütörtök reggel Port Botany felett is, ahol egy férfi kilenc méteres oszlopon lógott, mielőtt a rendőrség lehozta.

A Blockade Australia aktivistái a héten tüntetéseket szerveztek az észak-amerikai New York államban.

A 33 éves Alex azt mondta, hogy Ausztrália “éghajlati katasztrófával” néz szembe, és a változás egyetlen módja a “tartós cselekvés”.

“Közvetlen akciót indítok, mert a szokásos üzletmenet leállítása nélkül nem lesz valódi változás” – mondta.

A tüntető által felvett élő közvetítés vége felé egy rendőr hallható, aki közli vele, hogy “birtokháborítás” vádjával letartóztatják.

A csoport kedden a közeli Banksmeadowban is tartott egy hasonló tüntetést, ahol egy férfi a híd fölött egy oszlopra függesztve akadályozta a csúcsforgalmat.

A híd az egyetlen olyan pont, ahol a járművek be- és kijuthatnak a Port Botanyban lévő forgalmas Hutchinson terminálra.

Az eset azután történt, hogy Paul Toole, az észak-észak-amerikai állam miniszterelnökének és rendőrminiszterének megbízottja csütörtökön kijelentette, hogy az állam útjait és alagútjait megzavaró aktivisták 22 000 dolláros bírságra vagy két év rács mögé kerülhetnek.

A tüntetők a héten oszlopokra másztak Port Botanyban

A tüntetők a héten oszlopokra másztak Port Botanyban, hogy több intézkedést követeljenek az éghajlatváltozással kapcsolatban.

Forrás: mailOnline | Blockade Australia


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.