JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Formula E: Di Grassi nyert Long Beach-en az Audival! Megvan az első női pontszerző!

Ismét egy ex-F1-es versenyző nyerte meg az aktuális Formula E versenyt, miközben a csapattársa is fel tudott állni a dobogóra.

Formula E - ClimeNewsA Formula E mezőnye ezen a hétvégén az amerikai Long Beach-en vendégeskedett, ahol több sztár is képviseltette magát. Többek között ott volt az immáron Oscar-díjas színész is, Leonardo DiCaprio, aki nem mellesleg a Venturi Grand Prix egyik alapítója.

DiCaprio és a csapat boldog lehetett, hiszen Stephane Sarrazin második lett, ezzel 18 fontos pontot gyűjtvén a bajnokságban. Sarrazin akár nyerhetett is volna, miután Nelson Piquet balesete miatt elolvadt Di Grassi kényelmes előnye. Végül azonban a brazil lett a befutó, méghozzá szenzációs teljesítményt nyújtván.

A dobogó harmadik fokára a 17 ezres közönség előtt Daniel Abt állhatott fel a másik Audi Sport elektromos versenygéppel, aki ezzel 15 bajnoki pontot gyűjtött.

Abt mögött közvetlen egy újabb ex-F1-es pilóta következett Nick Heidfeld személyében a Mahindra Racinggel. A 6. helyen a brazil csapattársa, Bruno Senna zárt, majd jött az élről indult és szerencsétlen futamot teljesítő Sam Bird és a DS Virgin Racing.

Érdekesség, hogy az Andretti Formula E női versenyzője is pontot szerzett a 9. helyen. Ezzel Simona de Silvestro lett az első női pontszerző a Formula E-ben.

A verseny két nagy vesztese az eddig favoritnak gondolt Renault e.dams volt. Nico Prost a 11., míg Sebastian Buemi 16. lett.

Forrás: gp-live.hu