Kötelező érvényt kell szerezni a fogamzásgátlás emberi jogának (ENSZ 1968)!

A CIA főnöke már az ezredfordulón megmondta, hogy e század legsúlyosabb biztonsági kockázata a népességrobbanás. A fogamzásgátlás emberi jogáról mégse szól az oktatás, média, politika, gazdaság, hadsereg, egyházak, de a közgondolkodás, sőt a békemozgalom is tele van téveszmékkel és pszichés tabukkal e téren.

Érvényt kell szerezni a fogamzásgátlás emberi jogának - (ENSZ 1968) | ClimeNews

A jövő nemzedék minden tagjának joga, hogy mindkét szülője által kívánt, mégpedig önmagáért (s nem valami érdekből) kívánt gyermekként foganjon meg, aki felnőve elmondhatja: szeretőbb s felkészültebb szülőket, jobb kort s melegebb otthont nem is kívánhattam volna.  (bocs.eu)

A következő népességrobbanás elkerülése legalább annyira fontos feladata, és felelőssége a nemzeteknek, mint a további globális felmelegedés megakadályozására tett erőfeszítések. Ugyanis a legnagyobb szén-dioxid kibocsátó maga az ember! Még több ember – még többet eszik, még több élelmiszerre van szüksége, több embernek – több energiára van szüksége… Most lett igazán fontos, hogy a világ vezetői mennyire gondolják át, hogy a pénzügyi lehetőségeiket mire fordítják. A megoldás egyszerű a népességrobbanás megakadályozására, nem kell ezen agyalni, nincs ezen mit egyeztetni a Vatikánban 🙂 Kötelező érvényt kell szerezni mindenhol a világban a fogamzásgátlás emberi jogának (ENSZ 1968)! Vagy már késő? Rajtunk civileken van a sor? Csak az Önkéntes vállalások tömeges elterjedésére lehet számítani?

Rampasek László

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.