Kötelező érvényt kell szerezni a fogamzásgátlás emberi jogának (ENSZ 1968)!

A CIA főnöke már az ezredfordulón megmondta, hogy e század legsúlyosabb biztonsági kockázata a népességrobbanás. A fogamzásgátlás emberi jogáról mégse szól az oktatás, média, politika, gazdaság, hadsereg, egyházak, de a közgondolkodás, sőt a békemozgalom is tele van téveszmékkel és pszichés tabukkal e téren.

Érvényt kell szerezni a fogamzásgátlás emberi jogának - (ENSZ 1968)

A jövő nemzedék minden tagjának joga, hogy mindkét szülője által kívánt, mégpedig önmagáért (s nem valami érdekből) kívánt gyermekként foganjon meg, aki felnőve elmondhatja: szeretőbb s felkészültebb szülőket, jobb kort s melegebb otthont nem is kívánhattam volna.” (bocs.eu)

A következő népességrobbanás elkerülése legalább annyira fontos feladata, és felelőssége a nemzeteknek, mint a további globális felmelegedés megakadályozására tett erőfeszítések. Ugyanis a legnagyobb szén-dioxid kibocsátó maga az ember! Még több ember – még többet eszik, még több élelmiszerre van szüksége, több embernek – több energiára van szüksége… Most lett igazán fontos, hogy a világ vezetői mennyire gondolják át, hogy a pénzügyi lehetőségeiket mire fordítják. A megoldás egyszerű a népességrobbanás megakadályozására, nem kell ezen agyalni, nincs ezen mit egyeztetni a Vatikánban 🙂 Kötelező érvényt kell szerezni mindenhol a világban a fogamzásgátlás emberi jogának (ENSZ 1968)! Vagy már késő? Rajtunk civileken van a sor? Csak az Önkéntes vállalások tömeges elterjedésére lehet számítani?

Rampasek László