The Power of Big Oil

Nézze meg a “The Power of Big Oil” című háromrészes FRONTLINE-dokumentumfilm első részét, amely a fosszilis tüzelőanyag-iparnak az éghajlatváltozással kapcsolatos kételyeket és késleltetett intézkedéseket vizsgáló múltját vizsgálja.

Tekintse meg a “The Power of Big Oil” című filmben, hogy évtizedek óta nem sikerült szembenézni a klímaváltozás fenyegetésével és növekvő hatásaival. Ez a mélyen kutatott dokumentumfilm feltárja, mit tudnak a tudósok, a vállalatok és a politikusok évtizedek óta az ember okozta éghajlatváltozásról, és milyen lehetőségeket szalasztottak el a probléma enyhítésére.

A “The Power of Big Oil” a FRONTLINE produkciója a Mongoose Pictures, a BBC és az Arte együttműködésével. A sorozat producere Dan Edge. Az 1. epizód, a “Tagadás” producere és rendezője Jane McMullen. A szerkesztési tanácsadó Russell Gold. A vezető producerek James Jacoby és Eamonn Matthews. A FRONTLINE vezető producere Raney Aronson-Rath.

A “The Power of Big Oil” első része

A “The Power of Big Oil” második része

A “The Power of Big Oil” harmadik része

 

A FRONTLINE a bostoni GBH-ban készül, és a PBS országszerte sugározza. A FRONTLINE finanszírozása a PBS nézőinek támogatásával és a Corporation for Public Broadcasting által biztosított. A FRONTLINE további támogatását az Abrams Alapítvány, a John D. és Catherine T. MacArthur Alapítvány, a Park Alapítvány, a Heising-Simons Alapítvány, valamint a FRONTLINE Újságírói Alap biztosítja, a Jon L. Hagler Alapítvány nevében Jon és Jo Ann Hagler, valamint Koo és Patricia Yuen további támogatásával. A The Power of Big Oil finanszírozását a The WNET Group Peril and Promise kezdeményezése biztosítja, amely az éghajlatváltozás emberi történeteiről tudósít, a fő támogatói pedig Dr. P. Roy P. és Diana T. Vagelos, valamint a Marc Haas Alapítvány, Sue és Edgar Wachenheim III, valamint a Cheryl és Philip Milstein család további támogatásával. A program további támogatását a The JPB Foundation és a GBH Planet Future Fund biztosítja.