Zöldre festés

co2-csokkentesSorra jelentik be a nagyvállalatok a CO2e emisszió drasztikus csökkentésével járó elképzeléseiket. Találunk közöttük egész jókat is. Érdemes elkalandozni, hogyan csinálja a Panasonic, az Apple, LEGO és a többiek.
Most már nem titkolt dolog, hogy az igazán felelős vállalatok nem zöldre festik magukat, hanem valóban kizöldítik a cégüket!
Zöldre festés – így hívják szakmai körökben azokat a cégeket akik csak reklámjukban zöldek, valójában nem teszik meg a szükséges lépéseket az alacsony CO2 kibocsátás érdekében.

Mivel jár az igazi kizöldítés?
Egy nagyon átgondolt és igazán hosszútávra kitűzött cél elérése a CO2e mentes működés elérése érdekében. Ezt különböző nemzetközi protokollok és mostanra már szabványok írják le! Alapvetően az energiaforrások felhasználásának teljes körű átvilágításával és karbonlábnyom meghatározással jár. Döntéseket készítenek elő a karbonlábnyom csökkentésére és ellentételezésére vonatkozóan, mely olyan projektek támogatásával jár ahonnan az ellentételezési egységek származnak.

Ez a folyamat elindult a világban és gyorsul, mert egyre sürgetőbbé válik a globális felmelegedés okozta veszélyek még lehetséges elkerülése érdekében.

RL