„A tiltás helytelen volt”

„A köztársaság nevében” szenzációs ítéletet hoztak március 24-én a VGW-103/048/3227/2021-2 ügyszám alatt, amely a Kurz-kormánynak hatalmas pofont adott.

A bíróság az ítéletében több helyen kijelenti, hogy a PCR-teszt nem alkalmas a fertőzőképesség meghatározására. Ez a valószínűleg tényszerűen helyes megítélés közvetetten elutasítja a teljes koronapolitikát, amely ezen a teszten alapul.

Írta: Michael Mayrhofer

A bécsi közigazgatási bíróságon az FPÖ panaszt nyújtott be január 31-én, Bécsben nyilvántartott ülésének tilalma ellen. „A tiltás helytelen volt” – áll a meghozott ítéletben a köztársaság nevében. Az indokolásában a bíróság tudományos tanulmányok alapján kijelentette, hogy az Állami Rendőrkapitányság által felhozott bécsi tilalom indokai teljesen megalapozatlanok. A bíróság „minden szempontból” egyetért a panasz állításával, sőt messze túlmutat az FPÖ által felhozott érveken. Különösen a tömegesen koronában szenvedők számának meghatározásához használt kritériumokat és definíciókat kérdőjelezik meg.

A PCR-teszt nem alkalmas diagnosztikára

Kifejezetten rámutatnak arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint is „a PCR-teszt nem alkalmas diagnózis felállítására, ezért önmagában nem mond semmit az ember betegségéről vagy fertőzéséről”. Az egészségügyi miniszter azonban egy teljesen más, sokkal tágabb esetmeghatározást alkalmaz a Covid 19 betegségekre, amelyek nem igazolhatók az értekezlet betiltására, mert:

A Corona Bizottság az egészségügyi miniszter és nem a WHO esetmeghatározását vette alapul; tehát a „betegek / fertőzöttek” számának bármilyen meghatározása téves.

A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a Bécsi Városi Egészségügyi Szolgálat „információi”, amelyre a bécsi állami rendőrség tiltása alapult, „semmilyen érvényes és bizonyítékokon alapuló nyilatkozatot vagy megállapítást nem tartalmazott a járványról”.

A bíróság szó szerint:

Az egészségügyi miniszter meghatározása alapján a Covid-19 esetdefiníciója 2020. december 23-tól kezdődően „megerősített eset”
1) minden olyan személy, akiről bizonyíték van a SARS-CoV-2-specifikus nukleinsavra (megjegyzés: PCR-teszt), a klinikai megnyilvánulástól függetlenül, vagy
2) a klinikai kritériumoknak megfelelő SARS-CoV-specifikus antigén bizonyítékokkal rendelkező személyek, vagy
3) az epidemiológiai kritériumoknak megfelelő SARS-CoV-specifikus antigén bizonyítékai.
Tehát senki nem teljesíti az egészségügyi miniszter által meghatározott három „megerősített eset” közül a WHO követelményeit a „beteg” kifejezésre. A WHO nem hajlandó kizárólag a PCR-tesztre támaszkodni (megerősített 1. eset) (…)

Itt az eredeti ítélet a nap szavazásának oldalán: Bécsi Közigazgatási Bíróság

Forrás: Info-DIREKT (2021. március 31.)

Korábban: