Egy kis szemnyitogató a Servus TV híradójából

Az, hogy a duplán oltottak meg tudnak fertőződni, időközben már biztos.

 

“Az, hogy a duplán oltottak meg tudnak fertőződni, időközben már biztos. Nem tisztázott azonban, hogy milyen könnyen történhet ez és milyen súlyosan tudnak az oltottak megbetegedni. Az aktuális számok Izlandról és Izraelből riasztóak. Mindkét országban robbanásszerűen emelkednek a korona-számok a magas oltási arány ellenére, egyre több oltott betegszik meg olyan súlyosan, hogy az intenzívre kell kerülniük.
Izraelben a tanácstalanság lett úrrá. Az oltásban élen járó ország néhány hete egy komoly korona-hullámmal harcol. A pozitív esetek az egekben, naponta több mint 3000 új esetet jelentenek és Nagy-Britanniával ellentétben a kórházi esetek száma is emelkedik, mondja az izraeli újságíró Gil Yaron: “Kezdetben azt gondoltuk, hogy különbségek vannak a fertőzések és a súlyos megbetegedések száma között, de ez a remény nem valósult meg, egyre többen lesznek fertőzöttek és egyúttal súlyos betegek is és jelenleg a súlyos betegek száma exponenciálisan emelkedik.”
Mostanra 63 százaléka teljesen immunizálva van az izraelieknek (ez a megkapott két oltást akarná jelenteni). Aggodalmat keltő mindenesetre, hogy a kórházban kezeltek nagy része 60 év feletti és duplán oltott. Ez kb. a 65 százaléka a lakosságnak, ami narancssárgával van jelölve, a csak egy oltást kapottakkal együtt több mint 2/3-a. Az oltatlanok aránya már csak 29 százalék. Izraelben már kilátásban van a 4. Lockdown.”

A butácska barik kedvéért mondom, hogy ezek nem az oltás ellenére, hanem pont az oltástól betegednek meg. 😉

Biró Éva