Tudománytalan gyermekbántalmazás

A gyerekek maszkolása és az iskolák bezárása irracionális, tudománytalan gyermekbántalmazás.

Egy diák arcmaszkot visel, miközben az asztalánál dolgozik a White Plains-i Post Road Általános Iskolában.
AP Photo/Mary Altaffer

Amerika közegészségügyi bürokratái, elsősorban a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok, ragaszkodnak ahhoz, hogy maszkhordásra kényszerítsék a gyerekeket, és alaptalan alibit adnak a tanári szakszervezeteknek, amelyek késleltetnék vagy elhalasztanák az iskolák újranyitását még egy évvel, ha megúsznák.

Mindezt még akkor is, amikor újabb bizonyítékok gyűlnek össze arra vonatkozóan, hogy a gyerekeket nem fenyegeti a COVID-19, és nem terjesztik – és az iskolabezárások súlyos károkat okoznak nekik.

Egy a közelmúltban közzétett, az Egyesült Királyságból származó tanulmány ismét bebizonyította, amit már több mint egy éve tudunk: a gyerekek sokkal kevésbé terjesztik a koronavírust , mint a felnőttek.

A tanulmányt vezető Shamez Ladhani epidemiológus, megállapította, hogy a gyerekek „nem viszik haza [a vírust] és nem terjesztik a közösségekben. A gyerekek nagyon kevés kapacitással képesek megfertőzni a háztartás tagjait. ”

Ennek ellenére mi, amerikaiak nyomorba taszítottuk a gyerekeinket. Elvettük az iskolát, távol tartottuk őket a barátaiktól, és szükségtelenül maszkoltatjuk őket. Pedig nem minden gyerek szenvedett. A magán- és egyházi iskoláiban járó gyerekek jártak iskolába. És minden rendben zajlott: a nyitott iskolákkal rendelkező államokban nem volt több gyermekkoronavírus eset, és természetesen nem volt több kórházi kezelés vagy haláleset. A maszk nélküli iskolákban nem volt lényegesen több COVID eset. Egyszerűen a gyerekeket helyezték előtérbe.

A szerencsétlenül járt gyerekeket azonban az úri liberálisok tudományellenes mániája és a politikai vezetők ostobaságának vetették alá a tanári szakszervezetek.

A McKinsey két hete közzétett tanulmánya felmérte a károkat. Arra a következtetésre jutott, hogy az iskola bezárása miatt a home office-ban tanuló gyerekek „a tanév végéig átlagosan öt hónappal lemaradtak más diákoktól a matematikában és négy hónappal az olvasásban”.

A figyelmen kívül hagyott vizsgálat utáni tanulmány kimutatta, hogy még a vakcinázatlan gyermekek is biztonságosabbak, mint az oltott felnőttek. A gyerekek nem ugyanúgy terjesztik a COVID-ot. Az iskolák nem fertőző források. A gyerekek ritkán betegednek meg a COVID miatt, és amikor ez megtörténik, nem rosszabb, mint a megfázás.

Ezt meg kell jegyeznünk, és abba kell hagynunk, hogy a bürokraták és az újságírók a gyermekeket kis betegségátvivőkké formálják. A gyerekek nem vírusterjesztők. Hagynunk kell a gyerekeket újra élni. Minden más kegyetlenség, és igen, ez egyenlő a tudomány tagadásával.

Forrás: NewYorkPost – KAROL MARKOWICZ | Letoha Tamás