Bíróság – A PCR teszt megbízhatatlan

A Portugál Fellebbviteli Bíróság megbízhatatlannak találja a PCR-vizsgálatokat.

Régóta kétségek merülnek fel a PCR-vizsgálatokkal kapcsolatban, amelyek Christian Drosten német virológus publikációjára vezethetők vissza, és amelyet a WHO magánszövetség szorgalmazott. Elsősorban azért, mert a teszt eredményeit a karanténtól a lezárásig tartó hivatalos döntésekhez használják.

A bíróság ítélete itt olvasható. A nyelvtudás hiánya miatt itt az ítélet bemutatására és értelmezésére hivatkozunk:

A jelenleg rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok alapján ez a teszt [RT-PCR teszt] önmagában nem képes biztosan meghatározni, hogy a pozitivitás valóban megfelel-e a SARS-CoV-2 vírus fertőzésének, több okból is, amelyek közül kettő a legfontosabb: a teszt megbízhatósága az alkalmazott ciklusok számától függ; a teszt megbízhatósága a jelenlévő vírusterheléstől függ.

A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy „ha egy személy pozitívan tesztel PCR-rel, és ha 35 vagy annál magasabb ciklust alkalmaznak (amint azt a a legtöbb laboratórium Európában és az Egyesült Államokban), annak valószínűsége, hogy ez a személy fertőzött kevesebb mint 3%, és valószínűsége, hogy az eredmény hamis pozitív lesz 97% vagy több. (Correlation Between 3790 Quantitative Polymerase Chain Reaction–Positives Samples…)

A bíróság továbbá kijelenti, hogy minden diagnosztikai vizsgálatot a betegség tényleges valószínűségének összefüggésében kell értelmezni, a vizsgálat elvégzését megelőzően értékelték, és kifejezi azon véleményét, hogy „A jelenlegi epidemiológiai helyzetben növekszik annak a valószínűsége, hogy a Covid-19 tesztek hamis pozitív eredményeket adnak, és jelentős következményekkel jár az egyénekre, az egészségügyi rendszerre és a társadalomra nézve.” (False-positive COVID-19 results: hidden problems and costs)

A teszt megbízhatatlanságán kívül a bíróság hivatkozott arra is, hogy az orvosi diagnózis hiánya miatt sem alkalmas önmagában egy teszt a pozitív eredmény kimondására. Az orvosi diagnózis olyan orvosi cselekmény, amelynek elvégzésére csak az orvos jogosult, és amelyért az orvos kizárólag és teljes mértékben felelős. Senki másnak vagy intézménynek, beleértve bármely kormányzati szervet vagy bíróságot, nincs ilyen jogköre. Hogy valakit betegnek vagy veszélyesnek nyilvánítsanak, csak orvos tudja megtenni. Rendelet vagy törvény senkit sem nyilváníthat betegnek vagy egészségre veszélyesnek, még a laboratóriumi vizsgálat eredményének automatikus, adminisztratív következményeként sem, típustól függetlenül.

Forrás: tkp.at és corodoc.de