Szövetségi bírósági per indul a kényszeroltás leállítása érdekében

A biden-kormányzat ellen szövetségi bírósági per indul az amerikai hadsereg kényszeroltásának leállítása érdekében.

Az American Frontline Doctors (AFLDS, Amerika frontvonalon dolgozó orvosainak csoportja) azt állítja, hogy nem teljesültek azok a szigorú jogi tesztkövetelmények, amelyek alapján a nagyrészt fiatal, egészséges amerikaiaknak a csak sürgősségi felhasználási engedéllyel (Emergency Use Authorization, EUA) rendelkező szérumokat tartalmazó vakcinák beadását teszik kötelezővé.

DENVER (Colorado Állam) – Az American Frontline Doctors az Egyesült Államok fegyveres erőinek több mint 1,8 millió tagját próbálja megvédeni attól, hogy megfosszák őket a tájékozott beleegyezéshez való törvényes joguktól, ezért pert indított az Amerikai Védelmi Minisztérium ellen a COVID-19 vakcinára kötelezővé tételének leállítása érdekében. A megállapító nyilatkozati ítéletre irányuló keresetet az AFLDS-szel együttműködő ügyvédek egy csoportja nyújtotta be két megnevezett felperes nevében, akik azt állítják, hogy a Biden-kormányzat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (Food and Drug Administration, FDA) által nem teljes mértékben jóváhagyott vakcina kötelezővé tételével alapjaiban sérti a 10 USC § 1107 szerinti jogaikat.

A felperesek ügyvédei a coloradói Szövetségi Kerületi Bíróságon nyújtották be keresetüket, amelyben a Védelmi Minisztériumot és az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériumát nevezték meg a kereset alpereseként.

“A törvény egyértelmű ebben a témában.  Csak szigorú előfeltételek teljesítése után, egyedül az Egyesült Államok elnöke mondhat le a törvény szerinti tájékozott beleegyezés követelményeiről, és azt is csak nagyon korlátozott és meghatározott esetekben, amikor például egy konkrét küldetés megköveteli és a beleegyezés egyébként nem szerezhető be” – mondta Todd Callender, aki vezető jogtanácsosként jár el.

Jelenleg semmilyen katonai vagy nemzetbiztonsági körülmény nem teszi lehetővé a katonai erők általános kötelezését. Az American Frontline Doctors megjegyzi, hogy a COVID-19 halálozási aránya a katonaság túlnyomó többségét alkotó korcsoportok esetében rendkívül alacsony.

“Mind a témára vonatkozó orvostudományos, mind a jogi tanulmányokból és elemzésekből jól dokumentált, elsődleges következtetések vonhatók le” – állítja Dale Saran, szintén veterán katonai ügyvéd, aki hasonló ügyben már sikerrel járt. “Törvénytelen kihagyni lépéseket egy hosszadalmas és kötelező folyamatból, amelyet az elnöknek kell elvégeznie, mielőtt megfosztja ezeket az egyéneket a beleegyezéshez való joguktól”.

Saran szerint a kormányzat rendelete teljes mértékben figyelmen kívül hagyja egyrészt az egyéb, biztonságos és az FDA által jóváhagyott megelőző terápiát, mint például a katonák számára egyébként engedélyezett Ivermectin használatát, másrészt a természetes immunitást is, amely alapján a kötelező oltásokat illetően az idevonatkozó katonai szabályzat több mint egy évszázada kifejezett mentességet garantál (lásd AR 40-562).

“Ők azok a bátor emberek, akikre nemzetünk számít, hogy megvédjenek bennünket. Ezért kötelességünk kiállni a jogaik mellett. Az America’s Frontline Doctors hálás azoknak a bátor felpereseknek, akik névtelenségüket és potenciálisan karrierjüket is feláldozták azért, hogy kiálljanak a katonaság minden ágában szolgáló társaikért” – nyilatkozta Michael Hamilton, az AFLDS jogi igazgatója.  Az AFLDS a katonai felperesek és felperesi csoportok jogainak képviseletét költségmentesen végzi.

Harmati Enikő
Forrás: America’s Frontline Doctors